O femeie căreia șeful îi spunea mereu „Nu acum, Stacey” a câștigat procesul cu angajatorul, în care cere despăgubiri în valoare de 4 milioane de lire sterline

Redactor:
Gandul
O femeie căreia șeful îi spunea mereu „Nu acum, Stacey” a câștigat procesul cu angajatorul, în care cere despăgubiri în valoare de 4 milioane de lire sterline
O angajată de la o bancă a câștigat procesul în care cere despăgubiri în valoare de 4 milioane de lire sterline, după ce a fost discriminată, iar șeful ei i-a spus, în repetate rânduri, „Nu acum, Stacey", atunci când încerca să vorbească cu el.

Stacey Macken, în vârstă de 48 de ani, a declarat că timp de patru ani, în timp ce lucra la banca franceză BNP Paribas, a primit un salariu mai mic decât colegii ei bărbați de pe aceleași poziții și că a fost victima unui comportament sexist, potrivit unui articol realizat de The Telegraph și publicat pe platforma Yahoo! News.

Mai mult, femeia l-a acuzat pe unul dintre șefii ei, Denis Pihan, că a refuzat în repetate rânduri să discute cu ea, spunându-i mereu același lucru: „Nu acum, Stacey”. Bărbatul i-a răspuns în acest mod de atât de multe ori încât colegii au început să facă glume pe seama femeii din această cauză.

Macken a fost, în trecut, vicepreședinte la Deutsche Bank și a fost angajată de BNP Paribas în 2013. Femeia era plătită cu 120.000 de lire sterline pe an. Ulterior a aflat că un coleg, care avea aceeași funcție și responsabilități, primea 160.000 de lire sterline pe an. Mai mult, bărbatul a beneficiat, într-un an, de bonusuri de cinci ori mai mari decât ea.

Atunci când s-a plâns de situație, șefii femeii s-au purtat urât cu ea, iar mai mulți colegi bărbați, în frunte cu un manager, i-au lăsat o pălărie de vrăjitoare pe birou.

Judecătorul a decis că Stacey Macken a fost victima unui tratament nedrept deoarece este femeie. Despăgubirile pe care femeia le va primi nu au fost anunțate.

 

Inchide