O mare companie italiană va investi 30 milioane euro în Slatina

Redactor:
Carol Dan
O mare companie italiană va investi 30 milioane euro în Slatina
O mare companie italiană va investi 30 milioane euro în Slatina

Începerea producției de cabluri de înaltă tensiune este estimată pentru luna iulie.

Prysmian va extinde de asemenea capacitatea de producție a unei fabrici de cabluri optice construită în 2013 la Slatina în urma unei investiții de 20 milioane de euro.

„Noua fabrică va fi capabilă să producă întreaga gamă de cabluri cu fibre optice de ultimă generație”, se arată într-un comunicat al companiei.

Prima fază a acestui proiect va fi finalizată în ianuarie 2017, ceea ce va contribui la dublarea capacității actuale de producție. Pânã în 2020 Prysmian intenționează să tripleze capacitatea de producție a acestei fabrici, de la 2,5 milioane kilometri de cabluri pe an la 8 milioane kilometri de cabluri.

Fabrica de cabluri optice va asigura 300 de locuri de muncã permenente.

Producția ambelor unități va fi destinată atât consumului intern, cât și exportului.

Transelectrica și Prysmian PowerLink vor forma o echipă de experți și specialiști care să elaboreze studii și analize ale implicațiilor tehnice, comerciale, financiare și juridice aferente finanțării și construirii cablului submarin de transport electricitate între România și Turcia.

Operațiunea va fi efectuată în baza unui memorandum semnat, marți, la Guvern, document prin care se urmărește analizarea pre-fezabilității proiectului deja elaborat de Transelectrica, în 2008-2012, stabilirea celor mai bune condiții în care să fie identificate acțiunile pentru realizarea studiilor și elaborării raportului final de fezabilitate, precum și pentru prospectarea proiectului, pentru investitorii potențiali.

Grupul Prysmian, producător de cabluri pentru industria energetică și de telecomunicații, deține în România și țări din regiune cinci unități de producție, deservite de 1.400 de salariați.

La nivel global, Prysmian are 91 de fabrici și aproximativ 19.000 de angajați în 50 de state.

În 2013, grupul italian a avut vânzãri de 7 miliarde de euro la nivel mondial.

Inchide