O mare firmă americană de cloud și-a deschis un centru în România. Câți oameni va angaja

O mare firmă americană de cloud și-a deschis un centru în România. Câți oameni va angaja
Publicat: 31/03/2016, 20:17
Actualizat: 05/04/2016, 14:33

Directorul general al companiei, Vikram Verma, a declarat, joi, la inaugurare, că, în prezent, firma mai are nouă centre în SUA, Canada, Marea Britanie, Hong Kong și Australia.

„Compania americană 8×8 a deschis la Cluj-Napoca primul centru operațional din Europa de Est. Compania noastră are sediul în Silicon Valley, California, și este un furnizor de soluții enterprise de comunicații în cloud, oferind suport pentru mai mult de 40.000 de afaceri din peste 100 de companii la nivel global. În prezent mai avem nouă centre de date în SUA, Canada, Marea Britanie, Hong Kong și Australia. Noul centru din Cluj-Napoca va crea circa 100 de locuri de muncă până la sfârșitul anului. Faptul că România are o infrastructură fantastică de internet, care asigură viteze foarte mari, înseamnă că aici se pot face foarte ușor afaceri. De asemenea, este foarte ușor pentru noi să ne vindem produsele, folosind internetul. O viteză mare de internet oferă Clujului un avantaj fantastic”, a spus Verma.

Potrivit acestuia, în decizia companiei de a investi în Cluj-Napoca a contat și calitatea angajaților.

„Nu noi am ales Clujul, Clujul ne-a ales pe noi, am întâlnit aici o echipă fantastică, sunt IT-iști foarte buni, am văzut calitatea oamenilor, iar eu cred că o companie înseamnă în primul rând oamenii”, a subliniat directorul general al companiei americane.

Primarul Emil Boc a declarat la rândul său că municipiul Cluj-Napoca este orașul inovării și un centru al tehnologiei și IT.

Compania 8×8 este listată la bursa din New York.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase