O persoană fizică autorizată va controla bugetele Romtelecom, Poșta Română și Radiocom

O persoană fizică autorizată va controla bugetele Romtelecom, Poșta Română și Radiocom
Publicat: 16/07/2012, 12:43
Actualizat: 21/03/2019, 09:24

O persoană fizică autorizată (PFA) va verifica indicatorii de performanță prevăzuți în bugetele de venituri și cheltuieli, achizițiile și investițiile Romtelecom, Poșta Română și Radiocom, unde Ministerul Comunicațiilor este acționar, servicii pentru care va încasa 24.000 lei până la finele anului, informează Mediafax.

„Până la data de 27 aprilie 2012, când a expirat termenul limită de primire a ofertelor, a depus ofertă o singură firmă, PFA Mitroi Gheorghe. Aceasta a câștigat licitația cu prețul de 24.000 lei. Contractul s-a încheiat pentru o perioada de opt luni, până la sfârșitul anului 2012, cu posibilitatea prelungirii acestuia cu o durată de maxim patru luni în anul 2013”, se arată într-un răspuns al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) remis la solicitarea Mediafax.

Potrivit invitației de participare la licitație, publicată pe pagina web a instituției, PFA Mitroi Gheorghe va verifica la instituțiile subordonate MCSI și la societățile unde deține acțiuni respectarea reglementărilor legale (legi, hotărâri de guvern, ordonanțe, ordine ale ministrului) de către manageri, încadrarea în indicatorii de performanță prevăzuți în bugetul de venituri și cheltuieli, modul de întocmire, aprobare și execuție a bugetelor de venituri și cheltuieli și aplicarea politicii MCSI în domeniul comunicațiilor și societății informaționale.

De asemenea, Gheorghe Mitroi va verifica modul de organizare și derulare a procedurilor de achiziții de produse, executarea de lucrări și prestarea de servicii în scopul realizării eficienței cheltuirii banilor (din credite garantate de stat, împrumuturi, bugetul de stat, fonduri speciale, resurse proprii etc.) și modul de derulare a investițiilor, lucrărilor de modernizare, reparații etc.

Totodată, PFA Mitroi Gheorghe va controla modul de implementare a programelor de reformă structurală, privatizare, creșterea eficienței economice și crearea de noi locuri de muncă și modul de organizare și desfasurare a controlului intern în minister, instituțiile subordonate și la societățile unde deține acțiuni.

„Conform referatelor făcute în timpul mandatului fostului ministru al Comunicațiilor Răzvan Mustea, inițierea achiziției a fost motivată de lipsa acută de personal din cadrul ministerului și necesitatea suplinirii acestei lipse de personal în domeniile cheie ale MCSI”, se mai arată în răspunsul instituției.

Potrivit datelor MCSI, câștigătorul licitației a încasat deja 6.000 de lei pentru serviciile de consultanță prestate în lunile aprilie și mai, plata efectuându-se în data de 27 iunie.

PFA Mitroi Gheorghe este înregistrată în București.

Ministerul Comunicațiilor este acționar la Romtelecom – 45,99% din capital, Poșta Română – 75% și Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) – 100%.

În subordinea ministerului se află Centrul Național de Management pentru Societatea Informațională (CNMSI), Centrul Național „România Digitală” (CNRD), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică – ICI București și Institutul Național de Studii și Cercetări pentru Comunicații – INSCC București.

„La încheierea contractului, prestatorul își asumă o acuratețe de minim 95% în prestarea de «servicii generale de consultanță în management»”, se spune în invitația de participare.

Parte a grupului elen OTE, Romtelecom este unul dintre cei mai importanți jucători locali de telecomunicații.

În 2011, veniturile operatorului au scăzut cu 8,6%, la 655,1 milioane euro, iar profitul EBITDA s-a redus cu 23%, la 119,1 milioane euro.

Anul trecut, Poșta Română a încheiat cu afaceri de 1,26 miliarde de lei, de la 1,38 miliarde de lei în 2010, când pierderile au atins 121 milioane de lei. Pierderea sau profitul pe 2011 nu a fost făcută publică.

Înființată în anul 1991, prin reorganizarea și divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicații din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, rețelele de telefonie mobilă, transfer de date și Internet.

Datele financiare pe 2011 nu au fost date publicității. Potrivit Ministerului Finanțelor Publice, SNR a consemnat în 2010 o cifră de afaceri de 338,3 milioane de lei și o pierdere netă de 43,4 milioane de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete