OFERTE CRĂCIUN. Cât costă o vizită la cele mai mari Piețe de Crăciun din Europa

Publicat: 02/12/2014, 20:00

Decorațuni, dulciuri, bucate tradiționale, spectacole, dar și jucării confecționate manual și obiecte din ceramică. Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți găsi la o Piață de Crăciun. Unele dintre Piețele de Crăciun au tradiții vechi de sute de ani și atrag în fiecare iarnă mii de turiști care le vizitează pentru a simți bucuria Sărbătorilor, cu o cană de vin fiert în mână, și pentru a cumpăra decorațiuni și cadouri pentru cei dragi.

Faimoase Piețe de Crăciun pot fi întâlnite în marile orașe europene, precum Viena, Praga, Budapesta sau Berlin. Gândul vă spune câți bani trebuie să scoateți din buzunar pentru o astfel de excursie, fie cu autocarul, fie cu avionul.

Mini-vacanță de Sărbători la Viena

Românii care vor să viziteze Piața de Crăciun de la Viena, una dintre cele mai faimoase din Europa, trebuie să scoată din buzunar între 150 de euro și 260 de euro pentru o mini-vacanță de trei zile în perioada Sărbătorilor.

Cei care vor să meargă cu autocarul trebuie să plătească circa 159 de euro de persoană. Plecarea se face pe 23 decembrie, iar cazarea se face într-o cameră dublă la un hotel de 3 stele din Viena. Micul dejun este inclus în tarif.

FOTO: Joe Klamar/Mediafax Foto/AFP

Odată ajunși la destinație, turiștii vor vizita Palatul Schonbrunn, vor face un tur panoramic al Vienei și o plimbare prin centrul istoric și prin Piața de Crăciun. Ei vor ajunge și în Slovacia, unde vor vizita și centrul istoric din Bratislava și vor putea opta, pentru 14 euro în plus, pentru o croazieră pe Dunăre.

Cei care preferă transportul cu avionul trebuie să plătească în jur de 259 de euro de persoană. Un astfel de pachet include un bilet de avion pe ruta București-Viena-București, taxele de aeroport și trei nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de 3 stele.

Dacă vrei să vizitezi Piața de Crăciun din Viena, dar să mergi și la concertul de Crăciun, poți alege un pachet de 475 de euro de persoană, care cuprinde 4 nopți de cazare la un hotel de lux poziționat central, la doar câteva minute de mers pe jos de Opera de Stat, un bilet de avion pe ruta București-Viena-București, un tur al orașului Viena de jumătate de zi cu un ghid local vorbitor de limba română, o cină specială pe 25 decembrie și un bilet la concertul de Crăciun de la Palatul Hofburg.

Cu autocarul la Piețele de Crăciun din Praga și Budapesta

Cu 145 de euro poți merge, cu autocarul, la Praga pentru a vizita Piața de Crăciun. Plecarea se face din Cluj-Napoca, iar cazarea se face două nopți la un hotel de 4 stele din Praga. Românii care aleg acest pachet vor face turul orașelor Bratislava și Praga, vor avea ocazia să viziteze cel mai mare complex medieval din Europa, să facă o plimbare pe cea mai îngustă stradă din Praga și să admire celebrul Pod Carol.

FOTO: Michal Cizek/Mediafax Foto/AFP

Odată ajunși în Piața de Crăciun, turiștii se vor putea desfăta cu vin fiert, bere și cozonac și vor putea cumpăra decorațiuni și cadouri pentru cei dragi.

Dacă vrei să vizitezi o adevărată Piață de Crăciun, dar nu vrei să petreci prea mult timp pe drum, poți merge la Budapesta. Transportul se face cu autocarul, iar cazarea se face timp de trei nopți la un hotel de 4 stele.

Un astfel de pachet turistic cuprinde, pe lângă vizita la Piața de Crăciun, turul capitalei Ungariei și un program de cumpărături. Turiștii trebuie să plătească 125 de euro de persoană pentru un loc în cameră dublă, 167 de euro pentu cazarea într-o cameră single. Famiile care pleacă în vacanță alături de copii trebuie să scoată din buzunar 99 de euro pentru cazarea copiilor.

Vizită la Piața de Crăciun din Berlin

Pentru 349 de euro poți vizita Piața de Crăciun din Berlin, una dintre cele mai celebre din Europa. Transportul se va face cu avionul, iar turiștii sunt găzduiți la un hotel de 4 stele din capitala Germaniei.

FOTO: John Macdougall/Mediafax Foto/AFP

Ei vor putea face un tur cu autocarul al orașului, alături de un ghid local, vor merge în tururi pietonale cu însoțitorul de grup și vor vizita Piața de Crăciun.

Cât costă un tur al celor mai importante Piețe de Crăciun

Dacă vrei să vizitezi mai multe Piețe de Crăciun în acest an, poți alege unul dintre tururile speciale pregătite de agențiile de turism. Spre exemplu, cu 568 de euro achiziționezi un pachet turistic ce cuprinde două bilete de avion București-Munchen, respectiv Viena-București, ai cazare timp de 6 nopți la hoteluri de 3 sau 4 stele din Praga, Cracovia și Bratislava, faci tururile orașelor Praga, Brno, Cracovia, Bratislava și Viena și vizitezi Piețele de Crăciun din Regensburg, Plzen, Praga, Brno, Olomouc, Cracovia, Bratislava și Viena.

Cu 479 de euro, poți pleca într-un circuit cu autocarul la Piețele de Crăciun. Cazarea se face 10 nopți la hoteluri de 3 și 4 stele. Turiștii primesc micul dejun, și merg în tururi ale orașelor Viena, Salzburg, Munchen, Praga și Budapesta. Ei vizitează, totodată, 11 piețe de Crăciun, în Viena, Salzburg, Munchen, Rothenburg, Nurnberg, Wurzburg, Erfurt, Leipzig, Dresda și Praga, Budapesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață