OFERTE DE SĂRBĂTORI. Cât costă un concediu la țară de Crăciun și de Revelion și cum evităm aglomerația de pe Valea Prahovei

Publicat: 18/11/2012, 17:15
Actualizat: 21/03/2019, 21:50

Românii care nu vor pleca în vacanță peste granițe își vor petrece și anul acesta sărbătorile de iarnă în zone precum Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului sau Bucovina, dar se vor îndrepta și spre nordul Olteniei și spre Carpații de Curbură. Cei care vor să își petreacă zilele de concediu departe de aglomerația de pe Valea Prahovei se pot caza la pensiunile din județul Argeș sau la cele din județul Sălaj, unde prețurile sunt mai mici, iar proprietarii le promit oaspeților mese festive, preparate tradiționale, dar și karaoke sau muzică live de Anul Nou.

Patru nopți de cazare într-o pensiune de trei stele în perioada sărbătorilor de iarnă pot costa între 500 și 1.000 de lei de persoană, în funcție de pachetul și zona alese.

„În afară de destinațiile cunoscute din anii trecuți, cum ar fi Bran-Moeciu, Mărginimea Sibiului, Bucovina sau Neamț, a crescut cererea în nordul Olteniei, Vâlcea și Gorj, dar și în Buzău și Vrancea”, a declarat pentru gândul Maria Stoian, președintele Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Stoian ne-a explicat că bucureștenii aleg, spre exemplu, diferite zone ale județului Buzău, pentru că acestea nu se află la o distanță prea mare de Capitală și pentru că aici ei găsesc condiții bune de cazare.

Dacă, până nu demult, vacanțele la țară erau preferate de familiile cu copii, în ultima perioadă, profilul turistului care alege să își petreacă zilele libere în zone rurale s-a schimbat. „În afară de familiile cu copii, în ultimii ani și tinerii au înțeles că se poate petrece o vacanță la țară și că se pot distra”, ne-a explicat președintele ANTREC.

Stoian a mai adăugat că printre cei interesați de turismul rural se numără și „intelectualii și persoanele care își petrec mult timp la birou”.

FOTO: Thomas Dan/Mediafax Foto

Unde pot merge turiștii pentru a evita aglomerația

Pentru a evita aglomerația de pe Valea Prahovei, reprezentanții ANTREC le recomandă românilor să își petreacă sărbătorile de iarnă în zone mai puțin frecventate de turiști precum Dragoslavele, Rucăr, Stoenești, Câmpulung Muscel (județul Argeș), Prejmer ( județulul Brașov), sau în județul Sălaj, o destinație „mai puțin cunoscută, dar cu un potențial extraordinar”, ne-a explicat Stoian.

O alternativă ar fi, de asemenea, petrecerea Crăciunului sau a Revelionului într-una dintre pensiunile turistice din Făgăraș. Cei care vor să aibă preparate eco sau bio pe masa de Crăciun sau de Anul Nou pot alege să își petreacă ultimele zile din 2012 în apropierea Sighișoarei sau în județul Mureș, unde pot găsi mai mulți proprietari de pensiuni care le oferă turiștilor doar mâncăruri și produse din gospodăria proprie.

Atunci când aleg o vacanță la țară turiștii au și posibilitatea de a se plimba cu sania trasă de cai, pot asculta colindătorii și pot asista chiar la tăierea porcului. „Turiștilor le place să participe, de exemplu, la coacerea cozonacului”, a adăugat președintele ANTREC.

gândul vă propune, mai jos, câteva posibilități de petrecere a sărbătorilor de iarnă în unele destinații specifice turismului rural mai puțin frecventate de români.

Revelion la Horezu cu muzică live și purcel la cuptor

Românii care vor să își petreacă sărbătorile de iarnă la o pensiune din nordul Olteniei pot alege, spre exemplu, una dintre unitățile de cazare din Horezu. Astfel, pentru o vacanță de cinci zile în orașul aflat în centrul județului Vâlcea, turiștii vor scoate din buzunar între 600 și 720 de lei pentru o pensiune de 3 stele.

Patru nopți de cazare într-o cameră dublă la o pensiune de trei stele, cu două mese pe zi incluse în preț, în perioada 29 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, vor costa 720 de lei, în preț fiind inclusă și masa festivă de Revelion.

Pentru 650 de lei de persoană, turiștii se pot caza tot la o pensiune de trei stele, cu micul dejun dejun, cina de Revelion și masa de prânz din 1 ianuarie incluse.

FOTO: Balazs Attila/Mediafax Foto

Pentru 600 de lei, românii se pot caza tot la Horezu, într-o cameră dublă, dar sunt nevoiți să plătească proprietarilor pensiunilor turistice masa de Revelion, în valoare de 220 de lei de persoană. În acest preț este inclusă, însă, și muzica live. Din meniul de Anul Nou fac parte purcelul la cuptor cu varză călită, fripturile, păstrăvi la grătar cu legume sote, dar și deserturi și băuturi alcoolice și răcoritoare.

Principalele facilități de care dispun camerele pensiunilor sunt televizorul, încălzirea centrală și uscătorul de păr. La cererea oaspeților, se pot face vizite la stâne, degustări de preparate tradiționale, vizite la atelierele de ceramică, excursii la mănăstirile din zonă sau chiar drumeții.

Carnaval și karaoke de Anul Nou la Sărata Monteoru

Proprietarii de pensiuni din județul Buzău s-au pregătit și ei cu oferte speciale pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, la pensiunile din Sărata Monteoru Revelionul este sărbătorit cu D.J., karaoke și carnavaluri.

Românii care vor alege să își petreacă ultimele zile din an în stațiunea balneară aflată la o distanță de câțiva kilometri de orașul Buzău vor scoate din buzunar, în medie, între 900 și 1.000 de lei, în funcție de pachetul turistic. Astfel, pentru 900 de lei, turiștii pot opta pentru un pachet ce cuprinde trei nopți de cazare, în perioada 30 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, la o pensiune de trei stele.

Oaspeții vor fi găzduiți în camere duble, iar principalele facilități de care vor dispune vor fi încălzirea centrală, uscătorul de păr, televizorul în cameră și accesul la internet wireless. Turiștii se vor putea relaxa pe terasă sau într-o saună finlandeză, vor beneficia de trei mese pe zi, în care li se vor pregăti „specialități picante, dar deliciose”, și vor bea țuică și vinul casei, conform ofertelor proprietarilor de pensiuni.

FOTO: Thomas Dan/Mediafax Foto

În preț este inclusă și masa festivă de Revelion, carnavalul și muzica mixată de DJ. Unii dintre proprietarii de pensiuni turistice vor premia, de asemenea, cel mai frumos costum de carnaval al oaspeților lor.

Cât costă cazarea de Crăciun și de Revelion la Dragoslavele

Românii care vor să petreacă alături de familie sau de prieteni sărbătorile de iarnă la poalele munților Leaota pot alege să se cazeze la o pensiune din Dragoslavele.

Aici cazarea pentru patru nopți, la o pensiune de trei stele, va costa 800 de lei de persoană în preajma Crăciunului, în regim all inclusive, sau 570 de lei în regim de demipensiune cu două mese festive, de Ajun și de Crăciun, incluse în preț.

Cu până la 730 de lei de persoană, cei care aleg o vacanță la țară de sărbători pot beneficia de cazare cu două mese pe zi incluse în preț, la o pensiune de trei stele. În tariful ce cazare sunt incluse și două mese festive, cea de Revelion și cea din prima zi a anului viitor.

Camerele în care sunt găzduiți turiștii sunt dotate în principal cu televizor și aer condiționat, iar aceștia fie se pot relaxa la spa sau în foișorul din curtea pensiunii, fie se pot da cu sania în apropierea acesteia.

În Sălaj, turiștii se pot plimbări cu trăsura și pot asista la tăierea porcului

Pentru un pachet all inclusive de Revelion în Cehu Silvaniei din județul Sălaj, turiștii care și doresc să aibă parte la finalul acestui an de o vacanță la țară vor scoate din buzunar circa 800 de lei de persoană. Pachetul turistic cuprinde patru nopți de cazare într-o pensiune de trei stele, în perioada 29 decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013, și o masă festivă de Revelion.

Proprietarii de pensiuni le promit oaspeților că vor putea asista la tăierea porcului, că se vor putea plimba cu trăsura, că vor putea degusta vinuri sau se vor putea duce să viziteze fermele din zonă.

FOTO: Balazs Attila/Mediafax Foto

Cei care nu vor să cheltuiască foarte mulți bani pe concediul de final de an pot alege o pensiune de trei stele din Șimleul Silvaniei, unde cazarea într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus în preț, pentru același număr de nopți, costă 520 de lei de persoană. Camerele în care vor fi găzduiți oaspeții pensiunii au baie proprie, frigider, televizor și aer condiționat.

Ofertele de mai sus au fost selectate de gândul de pe site-urile de specialitate și de pe portalurile diferitelor pensiuni din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne