Orban: Putem renaşte din această criză / Putem construi economii mai puternice, mai diversificate, mai prietenoase cu mediul înconjurător

Redactor:
Ioana Tudorascu
Orban: Putem renaşte din această criză / Putem construi economii mai puternice, mai diversificate, mai prietenoase cu mediul înconjurător
Orban: Putem renaşte din această criză / Putem construi economii mai puternice, mai diversificate, mai prietenoase cu mediul înconjurător

Premierul Ludovic Orban a declarat „pandemia de COVID-19 ne-a adus în faţa unor provocări fără precedent” , dar nu trebuie pierdut din vedere faptul că această criză vine şi cu „anumite oportunităţi pe care nu avem voie să le ratăm”.

Pandemia de COVID-19 ne-a adus în faţa unor provocări fără precedent care au schimbat, deja, multe dintre faţetele cunoscute ale lumii noastre. Totuşi, remarc că provocările şi riscurile cu care ne confruntăm, deja, înainte de apariţia pandemiei, nu au dispărut. Problemele persistă, iar unele au căpătat aspecte noi, specifice gestionării unei crize sanitare, precum şi a unei crize economice şi sociale. Această criză multidimensională va accelera tendinţele deja existente sau emergente, precum reculul globalizării şi încercările de modificare a naturii acesteia sau tendinţele de renaţionalizare în sensul unei întăriri, din necesitate, a rolului statului.

Criza va aduce efecte pentru ocuparea forţei de muncă, va determina o accelerare a automatizării şi robotizării, va schimba fluxurile umane şi economice, va avea consecinţe în ceea ce priveşte tendinţe de dezurbanizare, descentralizare, de delocalizare în anumite zone şi de reindustrializare în alte zone”, a susţinut Ludovic Orban în deschiderea Bucharest Forum 2020, conferinţă organizată în sistem online de Aspen Institute România, potrivit Agerpres.

Premierul consideră că această criză economică vine și cu anumite „oportunităţi pe care nu avem voie să le ratăm”

„Putem construi economii mai puternice, mai diversificate, mai prietenoase cu mediul înconjurător, valorificând din plin potenţialul noilor tehnologii şi al digitalizării. Putem regândi lanţurile de aprovizionare îndeosebi în sectoare esenţiale pentru a le creşte eficienţa şi pentru a ne reduce dependenţele. Putem construi sisteme de sănătate mai reziliente, mai performante şi mai capabile să gestioneze atât crizele pandemice, cât şi presiunile aferente modificărilor în structura demografică. Pe scurt, putem moderniza România şi renaşte din această criză, precum legendara pasăre Phoenix”, a mai declarat Ludovic Orban.

Guvernul vrea să „garanteze o creştere economică solidă”

„Guvernul României şi-a demonstrat, deja, determinarea de a combate impactul economic al crizei prin măsuri rapide, echitabile şi adaptate la realităţile economice şi sociale ale României (…) Măsurile adoptate şi cele aflate în pregătire pentru relansarea economiei au în vedere, în principal, sprijinirea companiilor, protejarea locurilor de muncă, asigurarea de investiţii publice în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura digitală, în infrastructura de sănătate şi în infrastructura de educaţie. Nu în ultimul rând, de a asigura investiţii extrem de importante şi pentru un sector care a fost considerat o ‘Cenuşăreasă’ până de curând, şi anume sectorul îmbunătăţirilor funciare – irigaţii, desecări, combaterea eroziunii solului, combaterea deşertificării. Ştim, însă, că este nevoie de mai mult pentru a ne reconstrui economia pe o bază mai sustenabilă.

Una dintre priorităţile majore al Guvernului pe care-l conduc este trecerea de la un model economic bazat pe stimularea artificială a consumului la unul bazat pe stimularea investiţiilor, pe creşterea competitivităţii, care să garanteze o creştere economică solidă, crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, un nivel de viaţă mai ridicat pentru cetăţenii români”, a arătat Orban.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Avertismentul transmis miliardarul Bill Gates legat de coronavirus
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide