Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină a fost vândută într-o piață din Târgu-Jiu

Peste o tonă de carne infestată cu pestă porcină a fost vândută într-o piață din Târgu-Jiu
Publicat: 07/11/2019, 14:53

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că inspectorii au făcut un control în hala din Piața Centrală din Târgu-Jiu, după ce întreaga cantitate de carne infestată cu pestă porcină africană fusese vândută.

Directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu, a declarat că în 19 octombrie s-au sacrificat porci din Argeș la un abator din Vâlcea. Tot atunci a intrat în hala de carne din Târgu-Jiu, conform facturii, peste o tonă de carne de porc.

„Noi am fost anunțați pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem și noi printre județele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la fața locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu știau că e infestată, mai ales că avea și documente. Am dispus imediat dezinfecția la întreaga hală”, a spus directorul DSVSA Gorj.

Primele verificări au arătat că porcii de la ferma din Argeș ar fi fost livrați la abatorul din Vâlcea și ulterior în Gorj înainte să apară suspiciunea de pestă porcină.

Polițiștii au mers, joi, la hala de carne din Târgu-Jiu.

„Polițiștii gorjeni fac verificări în urma apariției unor infirmații privind unele nereguli care au avut loc în hala de carne din Târgu-Jiu, iar în funcție de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecință”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase