Piraeus Bank șterge datorii de până la 20.000 de euro pentru clienții din Grecia afectați de criză

Piraeus Bank șterge datorii de până la 20.000 de euro pentru clienții din Grecia afectați de criză
Publicat: 24/04/2015, 16:43

Măsura vizează creditele de nevoi personale și împrumuturile pe card, se arată într-un comunicat al băncii elene.

De asemenea, Piraeus oferă clienților eligibili posibilitatea de a îngheța temporar ratele pentru plata împrumuturilor ipotecare, în timp ce dobânzile asociate acestor tip de credite vor fi eliminate.

Pentru a beneficia de ștergerea datoriilor, clienții Piraues Bank trebuie să fie deja înscriși în programul guvernamental pentru ajutorarea persoanelor cu venituri mici, care a fost aprobat de Parlamentul elen în martie și care include, printre altele, scutiri de la plata energiei electrice și vouchere pentru mâncare pentru aproximativ 300.000 de greci.

Băncile grecești, care depind aproape în totalitate de finanțările acordate de Banca Centrală Europeană prin programul de asistență financiară de urgență ELA (emergency liquidity assistance), fac față cu dificultate retragerilor masive de numerar din partea deponenților, în contextul temerilor privind eventuala intrare în incapacitate de plată a Greciei.

Din decembrie anul trecut până spre finele lunii februarie, deponenții au retras 25 miliarde de euro din băncile din Grecia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase