Ploiești Shopping City, cel mai mare mall regional din zona de sud a țării, inaugurat joi

Ploiești Shopping City, cel mai mare mall regional din zona de sud a țării, inaugurat joi
Publicat: 16/11/2012, 14:14
Actualizat: 03/07/2013, 16:48

Cel mai mare mall regional din zona de sud a României, Ploiești Shopping City, o investiție de 65 de milioane de euro, a fost inaugurat, joi, acesta găzduind peste o sută de magazine, fast food-uri și cafenele, având, totodată, cel mai mare cinematograf din afara Capitalei, informează Mediafax.

Ploiești Schopping City, cel mai mare mall din regiunea de sud a României, este o investiție dezvoltată de New Europe Property Investments (NEPI) – grup de firme care investește în centre comerciale, clădiri de birouri și proprietăți industriale – împreună cu Carrefour Property România – divizia imobiliară a grupului Carrefour, transmite corespondentul Mediafax.

Noul centru comercial se întinde pe 55 000 de metri pătrați, include peste o sută de magazine, restaurante, fast food-uri și cafenele, precum și locuri de joacă pentru copii.

Mall-ul din Ploiești are o terasă exterioară care, pe timp de iarnă, va fi transformată în patinoar în aer liber, cu o suprafață de aproximativ 450 de metri pătrați.

La inaugurarea oficială a Ploiești Shopping City au participat reprezentanții conducerii NEPI și Carrefour România, precum și oficiali din administrația publică locală, respectiv președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, prefectul județului Prahova Marius Sersea. și subprefectul Rodica Paraschiv.

Centrul comercial a fost deschis publicului în jurul orei prânzului și încă înainte de deschidere zeci de cumpărători au așteptat la ușile mall-ului.

La ora 15:00, oră la care a avut loc inaugurarea oficială, urmată de declarații de presă, la ieșirea din Ploiești spre Brașov s-au format ambuteiaje, traficul rutier fiind dat peste cap din cauza cozilor de mașini care așteptau să intre în parcarea noului centru comercial.

Șoferii au așteptat zeci de minute pentru a intra în parcarea mall-ului și pentru a găsi un loc în care să-și lase mașina, în condițiile în care parcarea noului centru comercial are peste 2.000 de locuri.

Pentru a descongestiona circulația rutieră, în zonă au fost trimise mai multe echipaje ale Poliției Rutiere.

Joi seară, în parcarea Ploiești Shopping City are loc un concert cu ocazia inaugurării centrului comercial, concert susținut de Smiley, Antonia și Akcent.

Din luna decembrie, în cadrul Ploiești Shopping City, va fi deschis și cel mai mare cinematograf din afara Bucureștiului, care va avea 12 săli de proiecție.

Ploiești Shopping City a fost construit în jurul supermarket-ului Carrefour, existent deja la marginea Ploieștiului, la ieșirea din oraș către Brașov. Centrul comercial nu se află pe teritoriul administrativ al municipiului Ploiești, ci pe cel al comunei prahovene Blejoi.

Anul viitor, la Ploiești va fi inaugurat un nou mall, investiție a AFI Europe, dezvoltatorul mall-ului AFI Palace Cotroceni. Mall-ul AFI din Ploiești se construiește pe terenul pe care, timp de zece ani, a funcționat fabrica Flacăra, care producea mașini de tocat, teren situat în apropierea cartierului Bereasca, la ieșire din Ploiești către Buzău.

Înainte de deschidere Ploiești Shopping City, în apropierea acestui centru comercial a fost amplasat un panou publicitar foarte mare, care face reclamă viitorului mall AFI din Ploiești, cu mesajul „lumea fashion vine în centru, nu pe centură”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ