Ponta anunță viitorul Hidroelectrica. Compania a intrat în insolvență în iunie, motivându-și cererea prin datoriile acumulate ca urmare a „dezastrului de management” și a seceta din 2011

Redactor:
Alexandru Moise
Ponta anunță viitorul Hidroelectrica. Compania a intrat în insolvență în iunie, motivându-și cererea prin datoriile acumulate ca urmare a „dezastrului de management” și a seceta din 2011
Hidroelectrica va ieși din insolvență până la sfârșitul acestui an, curățată de contractele bilaterale care au adus-o în situație de faliment, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Hidroelectrica va ieși din insolvență până la sfârșitul acestui an, curățată de contractele bilaterale care au adus-o în situație de faliment, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

„Ieșirea din insolvență este în faza finală a procedurilor și va avea loc anul acesta, până la sfârșitul acestui an. Ceea ce este important este faptul nu doar că iese din insolvență Hidroelectrica, ci că iese din insolvență curățată de acele contracte bilaterale care au adus-o în faliment sau aproape de faliment, care au dus-o pe pierdere”, a spus Ponta.

Guvernul a promis Fondului Monetar Internațional (FMI) că va publica prospectul de vânzare pe bursă a 10% din acțiunile Hidroelectrica în maximum trei luni după ce compania va ieși din insolvență și că oferta va fi lansată o lună mai târziu.

Planul avut în vedere de Guvern pentru listarea Hidroelectrica a fost anexat la scrisoarea de intenție transmisă Fondului în urma misiunii de evaluare din luna august.

Listarea Hidroelectrica va fi realizată printr-o majorare a capitalului companiei. Fondul Proprietatea deține 19,94% din acțiunile Hidroelectrica și își va putea menține participația dacă va subscrie 2,49% din titlurile emise în cadrul majorării de capital.

Listarea la bursă a Hidroelectrica era programată pentru cel târziu la mijlocul lunii octombrie a acestui an, potrivit angajamentelor anterioare ale Executivului.

La 20 iunie, Hidroelectrica a intrat însă în insolvență la solicitarea Consiliului de Administrație, care și-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri și creșterea datoriilor pe fondul unui „dezastru de management” și al secetei din 2011.

Anul trecut, Hidroelectrica a livrat „băieților deștepți” energie de 1,52 miliarde de lei (360 milioane de euro), în scădere cu 300 de milioane de lei față de 2010, contractele bilaterale reprezentând jumătate din vânzările companiei de stat în anul trecut.

Hidroelectrica este menținută pe lista companiilor pentru care va fi numit un manager privat.

În vara acestui an, premierul Victor Ponta afirma că Hidroelectrica va reveni pe piața normală a energiei în toamna acestui an.

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelctrica, Remus Borza, a declarat că ieșirea din insolvență a Hidroelectrica în această toamnă, așa cum unii „trâmbițează triumfalist”, nu este posibilă, un termen realist fiind luna iunie 2013.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Mâncarea preferată în funcție de zodie – 12 preparate pentru 12 zodii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide