Proiectul de Hotărâre privind creșterea taxelor, impozitelor și amenzilor locale a fost ȘTERS de pe site-ul oficial de la Finanțe: „A existat o inadvertență”.UPDATE

Publicat: 04/10/2012, 14:24
Actualizat: 21/03/2019, 06:08

UPDATE: Reprezentanții MFP susțin că inadvertanța apărută în cadrul proiectului privind majorarea taxelor, impozitelor și amenzilor locale din 2013 a fost cauzată de faptul că „prognoza actuală privind rata medie a inflației pentru anul 2012, care trebuie folosită la stabilirea indicerul de indexare, este în prezent mai mică decât cea luată în calcul la cuantificarea impactului fiscal de la momentul analizei preliminare”, după cum explică aceștia într-un comunicat de presă.

Astfel, cei de la MFP vor fi nevoiți să revizuiască analiza de impact și să o rediscute cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale.

Rata medie a inflației pentru perioada 2010-2012 este de 16,05%. Cel mai ridicat nivel s-a înregistrat în anul 2010 când rata medie a inflației a fost de 6,09%. Potrivit reprezentanților MFP, aceasta a fost cauzată de „deciziei Guvernului de la acea dată de creștere a TVA de la 19% la 24%”.

„Practic, indexarea prevăzută de Codul Fiscal pentru 2013 este influențată în proporție substanțială de tipul de politici de ajustare ale guvernărilor anterioare din anii 2010-2011”, se mai menționează în cadrul comunicatului de presă.


Proiectul de Hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor locale, dar și creșterea amenzilor cu 16,05% începând cu anul viitor a fost șters de pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor Publice (MFP), după ce miercuri seară premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu televizat, că nu a fost consultat în luarea acestei măsuri.

Întrebați de gândul de ce a fost șters de pe site-ul oficial proiectul în cauză, reprezentanții MFP au explicat că „a existat o inadvertență” și că nu pot oferi mai multe informații.

„Știm doar că a fost scos de pe site și va fi republicat ori în cursul zilei de azi, ori în curând”, au declarat pentru gândul reprezentanții biroului de presă din cadrul ministerului.

DESCARCĂ DE AICI PRIMA VARIANTĂ A PROIECTULUI DE HOTĂRÂRE.

DESCARCĂ DE AICI NOTA DE FUNDAMENTARE.

Conform proiectului de Hotărâre, valoarea taxelor și impozitelor locale, dar și a amenzilor, ar crește cu 16,05% în 2013, cei de la MFP estimând că o astfel de majorare va aduce în următorii trei ani venituri suplimentare la buget de 531,62 milioane de lei.

„Când am văzut știrea – căci eu n-am văzut propunerea – l-am sunat pe ministrul Florin Georgescu și am spus: Domnule, ați înnebunit, ce aveți?. El a spus că nu știe nimic și că-l sună pe secretarul de stat Liviu Voinea. Îl sună pe Voinea care spune: nu știu nimic. Că așa este la Ministerul Finanțelor, este ca într-o „scrisoare pierdută”, a explicat, miercuri seară, premierul.

„După care m-au sunat înapoi, în aceeași ordine ierarhică, și mi-au explicat. Sigur, discuția nu a fost așa de veselă cum o descriu eu”, a mai adăugat Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare