Radu Soviani, purtătorul de cuvânt al ASF, s-a înscris la licitația ASF pentru servicii de comunicare de 1,1 milioane de lei

Radu Soviani, purtătorul de cuvânt al ASF, s-a înscris la licitația ASF pentru servicii de comunicare de 1,1 milioane de lei
O firmă deținută integral de Radu Soviani, actualul purtător de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și una cu acționari din Grecia au depus oferte pentru furnizarea ASF de servicii de management în domeniul comunicării și relațiilor publice, contract estimat la 1,1 milioane lei.
Publicat: 10/12/2013, 17:39

O firmă deținută integral de Radu Soviani, actualul purtător de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), și una cu acționari din Grecia au depus oferte pentru furnizarea ASF de servicii de management în domeniul comunicării și relațiilor publice, contract estimat la 1,1 milioane lei.

Ofertele au fost depuse de RST Media SRL București, unde Radu Teodor Soviani deține 100% din părțile sociale, și LDK Consultants Engineers&Planners SRL București, controlată de LDK-Consultants Engineers And Planners (Grecia) – 83,87% și Marianna Kondylidou – 16,13%.

Valoarea estimată a contractului de prestări servicii, care include și poziția de purtător de cuvânt, a fost estimată la 1,1 milioane de lei (TVA inclusă) pentru trei ani.

„ASF este într-un proces de optimizare a cheltuielilor inclusiv în ceea ce privește personalul angajat. La momentul înființării ASF, personalul rezultat prin suma personalului departamentelor de comunicare din CNVM, CSSPP și CSA număra 23 de angajați. În procesul de evaluare și restructurare al instituției este inclus și Departamentul de comunicare. Rezultatul final țintit este optimizarea cheltuielilor, inclusiv prin externalizarea anumitor servicii care țin de relațiile publice care să compenseze eficient restructurarea la nivelul departamentului. Scopul este obținerea unui rezultat eficient atât la nivelul relațiilor publice, cât și la nivelul costurilor”, se arăta într-un răspuns al ASF remis la solicitarea MEDIAFAX la finele lunii septembrie, după publicarea anunțului de participare pe www.e-licitatie.ro.

„Radu Soviani nu conduce Departamentul de Comunicare al ASF, fiind doar purtătorul de cuvânt al instituției pentru o perioadă limitată la durata contractului”, se mai spunea în răspunsul autorității de reglementare.

Inițial, experiența necesară pentru purtătorul de cuvânt era de 10 ani, însă ulterior a fost redusă la trei ani.

„În privința experienței solicitate purtătorului de cuvânt, potrivit fișei de date, publicată în SEAP (www.e-licitatie.ro), care reprezintă cerință minimă de selecție, experiența minimă este de până la 3 ani. În mod eronat, în caietul de sarcini a apărut o informație diferită legată de experiența minimă, care va fi rectificată și de aceea facem precizarea încă o dată că experiența minimă solicitată este de până la 3 ani. În scopul îndeplinirii serviciului de purtător de cuvânt al autorității contractante”, se arăta în răspunsul ASF.

RST Media a fost înființată în anul 2004 și, potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanțelor Publice, a înregistrat o cifră de afaceri de 309.121 lei și un profit net de 66.529 lei în 2012. Cu un an în urmă, afacerile firmei au atins 409.510 lei, iar profitul net s-a ridicat la 128.078 lei.

Cu un număr mediu de doi angajați în 2012, RST Media are ca obiect activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune.

LDK Consultants Engineers&Planners și-a început activitatea în anul 1998.

Anul trecut, afacerile societății au atins 2,08 milioane de lei, de la 4,66 milioane de lei în 2011, iar profitul net a coborât de la 154.143 lei la 130.961 lei.

Cu 5 salariați în 2012, societatea activează în domeniul consultanței pentru afaceri și management.

ASF și-a început activitatea la finele lunii aprilie a acestui an, prin preluarea și reorganizarea tuturor atribuțiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare și Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Alex Ashraf se revoltă după acuzele aduse de Oana Zăvoranu! A rupt tăcerea: 'Eu am...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Mirii cărora le-au murit la nuntă 25 de membri ai familiei povestesc ce s-a întâmplat....
Cum fac dragoste femeile musulmane înainte de căsătorie! Scandalos!
"Prea tânără, talentată. Cea mai mare tristeţe care există". DJ Lalla, condusă pe ultimul drum:...
La câți KM se schimbă uleiul la diesel, față de motoarele pe benzină?
VIDEO. S-a aflat cauza morții Laurei Roșca, alias DJ Lalla. "În urma autopsiei, așa s-a...
"Suntem morți pe interior" Primele declarații ale mirilor de la ''nunta groazei'' din Irak. Revan...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
1 octombrie 331 î.Hr. - Alexandru cel Mare îi învinge pe perşi în bătălia de...
O prezentatoare din România a început să plângă în direct, în această dimineață. Femeia primise...
Relațiile INCENDIARE din viața actriței care a jucat-o pe Prințesa Leia! Ce făcea cu...
BANCNOTELE SE SCHIMBĂ radical! Anunțul venit de la Banca Centrală
Casele de pariuri dau cote. Cine va ajunge președintele României
Primul interviu acordat de mirii de la ”nunta groazei” din Irak, la care peste 110...
BANCUL ZILEI. Două tipe foarte frumoase discută în club: Dragă de când s-a cuplat cu...
Fanii Vacanta Mare sunt distrusi! Costel a murit… ce declaratii tulburatoare au fost spuse