Răspunsul lui Sorin Oprescu, întrebat dacă va candida din nou la Primăria Capitalei

Publicat: 05/05/2015, 22:45

Primarul general Sorin Oprescu a anunțat azi că își dorește încă un mandat la Primăria Capitalei „dacă și bucureștenii sunt de acord”.

„În principiu doresc incă un mandat dacă bucureștenii sunt de acord. Domnule, în ultimă instanță electoratul are întotdeauna dreptate. Vor bine, nu vor, bine. Asta este. Eu am făcut în viața mea bine și cu de-a sila în sensul că am intrat material în burta lui ăla și i-am scos ce era de scos și l-am pus și pe picioare. Mutând ce este de mutat, asta fac acum cu Bucureștiul. Da știu, e greu, e fără anestezie, doare, durează mai mult”, a declarat Sorin Oprescu.

Oprescu a precizat că vrea să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei pentru că vrea să termine autostrada suspendată, pe care a promis-o încă de acum șapte ani.

„Da, pentru că am o ambiție în mine: să termin tot ce am promis, inclusiv inelul median de nord, care înseamnă autostrada suspendată și, o paranteză, adică inelul periferic, interior și exterior. Nu vedeți că s-a suprasaturat Bucureștiul? Sper ca la sfârșitul anului să termin străpungerea Nicolae Grigorescu, Splai Dudescu. La Doamna Ghica încep pilonii de la autostrada suspendată”, a răspuns Oprescu la întrebarea dacă intenționează să candideze pentru un nou mandat de primar general.

Întrebat dacă intenționează să facă un sondaj în care să îi intrebe pe bucureșteni dacă l-ar vota din nou ca primar, Oprescu a răspuns că nu.

” Nu am nevoie de sondaje, peste noi au trecut șapte ani, s-au făcut o serie de lucruri. Am și eu neîmplinirile mele, viața așa e făcută, și din urcușuri, și din succese, și din insuccese. Important e că nu m-au auzit șapte ani să stau să mă cert, să arăt cu degetul. >. Era un maestru, care zicea >. Am tăcut din gură, mi-am văzut de treaba mea. Nu i-am mai plictisit cu scandaluri politice. Și s-au făcut lucruri”, a arătat Oprescu.

„Nu pot să răspund la o singură întrebare. Dacă faci ceva, ce interes ai să faci. Dacă nu faci, de ce nu faci”

Edilul a admis că are și păreri de rău: că nu a îndeplinit mai repede unele proiecte. El a spus că nu poate răspunde la o întrebare pe care i-au adresat-o „structuri de control” din stat: ” Dacă faci ceva, ce interes ai să faci? Dacă nu faci, de ce nu faci?”.

„Părerea mea de rău este că nu s-au făcut mai repede. Puteam, noi primăria, că singur nu faci nimic. După 30 de ani de sală de operații nu pot să și operezi, și anestezie și să mai dai și ce îi trebuie chirurgului. La fel e și la primărie. Se puteau face mai repede. (…) Nenorocirea e că la vârsta mea nu pot să răspund la o singură întrebare. Dacă faci ceva, ce interes ai să faci. Dacă nu faci, de ce nu faci. Am auzit niște idioțenii lansate de structuri de control. > >. > >, > >?”, a relatat primarul general. Întrebat la ce autorități se referă, Oprescu a enumerat Curtea de Conturi, ANRMAP, UCEVAP.

Nu a dorit să comenteze ce șanse ar avea primarii de sector într-o eventuală competiție cu el pentru Primăria Generală și spune că are propriul barometru despre cât de mulțumiți sunt bucureștenii de el

„Eu am barometrul meu. Eu când mă duc pe stradă, mie mi-e clar. Când ală se uită pe lângă tine, ceva nu e în regulă. Când ăla se uita la tine și zâmbește, e bine…”, a comentat Oprescu.

Tot la Gândul LIVE. primarul general Sorin Oprescu a vorbit și despre emisiunea de obligațiuni emisă de Primăria Capitalei. El a precizat că în perioada următoare Primăria va trebui să convertească în euro suma de 2,2 miliarde de lei, reprezentând valoarea obligațiunilor emise, pentru a plăti obligațiunile de 500 de milioane de euro emise acum 10 ani și scadente în luna iunie a acestui an.

Pe de altă parte, primarul Sorin Oprescu a declarat la Gândul LIVE că agresivitatea inspectorilor de la Antifraudă nu este de bun augur.

Pe de altă parte, Oprescu a declarat că dorește să realizeze canalul Dunăre-București, pentru a avea unde să îi scoată pe bucureșteni sâmbăta și duminica.

Edilul a mai spus că dorește să realizeze canalul Dunăre-București, pentru a avea unde să îi scoată pe bucureșteni sâmbăta și duminica.La remarca moderatorului că cel mai greu va fi să îl convingă pe Ion Iliescu că proiectul este fezabil, Oprescu a admis că acesta este „un punct sensibil”.

Sorin Oprescu, care este primar general din 2008, a mai candidat de două ori la Primăria Capitalei, dar fără succes. În 1998 a fost învins în al doilea tur de scrutin de Viorel Lis (CDR), iar în 2000 de Traian Băsescu (Partidul Democrat).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!