Record pe piaţa imobiliarelor. O vilă din Roma a fost scoasă pe piaţă pentru 547 de milioane de dolari

Record pe piaţa imobiliarelor. O vilă din Roma a fost scoasă pe piaţă pentru 547 de milioane de dolari
Publicat: 29/01/2022, 08:59

Încă un record pe piața imobiliarelor. O vilă a fost scoasă pe piaţă pentru 547 de milioane de dolari, fiind cea mai scumpă casă din lume.

Vila se află în Roma și este  de peste trei ori mai scumpă decât celebrele penthouse-uri din 432 Park din New York, potrivit House Beautiful, citat de ZF.

În cazul în care se va vinde, clădirea va deveni ea mai scumpă casă din lume.

Vila Aurora, care este situată în Roma, a  fost scoasă la licitaţie pe 18 ianuarie 2022

Are aproape 2.800 de metri pătraţi. În interior se află ppricturi rare, chiar și pictură murală de tavan pictată de celebrul Michelangelo Merisi da Caravaggio. Pe lângă această capodopera, Villa Aurora conţine nenumărate alte opere de artă – sculpturi, statui, coloane şi ornamente – conform listei deţinute de guvernul italian.

Răspândită pe şase niveluri, clădirea în sine nu este tocmai într-o formă de vârf. Faţadele au fost restaurate din 2009 până în 2011, dar alte zone precum subsolul sunt încă nerenovate. Se pare că toate lucrărăile necesare vor  costa peste 12 milioane de dolari. Este treaba viitorului cumpărător să efectueze lucrarea, dar costul a fost dedus din valoarea licitaţiei.

Vila are o grădină, terasă pe acoperiş, alei pietonale şi trei garaje. Este situată în „una dintre cele mai elegante zone ale capitalei”, potrivit listării.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase