Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: MAI PUȚINI bani pentru STRĂZI și SPITALE, dar MAI MULȚI pentru recreere și RELIGIE

Redactor:
Nicolae Oprea
Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: MAI PUȚINI bani pentru STRĂZI și SPITALE, dar MAI MULȚI pentru recreere și RELIGIE
Proiect de rectificare bugetară la Primăria Municipiului București. Mai puțin la străzi și spitale, dar mai mult pentru distracție și religie. Vezi cum justifică autoritățile locale reîmpărțirea banilor

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București se află un nou proiect care prevede o rectificare a bugetului municipalității pe 2018.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, „unele instituții solicită rectificarea bugetelor în sensul diminuării alocațiilor/subvențiilor de la bugetul local”.

Astfel, Administrația Străzilor propune o diminuare a bugetului cu 153,7 milioane de lei, în timp ce Administrația Spitalelor solicită o tăiere de 47,8 milioane de lei.

De asemenea, mai multe teatre solicită diminuări ale bugetelor pe anul 2018, precum Teatrul Metropolis, Teatrul Maca, Odeon, Țăndărică sau Nottara.

Pe de altă parte, proiectul de rectificare prevede suplimentarea bugetelor pentru alte instituții. De exemplu, CREART ar putea avea un buget majorat cu 464.000 de lei. Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, care are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

O sumă importantă, de peste 70 de milioane de lei va merge, așa cum se prevede în proiect, la instituții care se încadrează în domeniul „Cultură, recreere și religie„.

Consilierul municipal Nicușor Dan critică pe Facebook modul în care primarul general Gabriela Firea vrea să rectifice bugetul pe 2018.

 

Inchide