REVENIRE. Vânzările auto din China au crescut pentru a doua lună consecutiv

Redactor:
Gândul
REVENIRE. Vânzările auto din China au crescut pentru a doua lună consecutiv
Foto: Pixabay

Vânzările de automobile din China ar putea creşte cu 11,7% în mai, a anunţat marţi organizaţia locală din industria auto, sporind speranţele unei recuperări pe cea mai mare piaţă auto din lume, relatează Reuters.

Asociaţia Chineză a Producătorilor de Automobile (CAAM) a spus, într-o postare pe contul său oficial WeChat, că vânzările de vehicule sunt estimate să crească la 2,14 milioane unităţi în mai. Estimarea se bazează pe datele de vânzări colectate de la companii cheie.

CAAM se aşteaptă ca vânzările din primele cinci luni să fie cu 23,1% mai mici faţă de anul trecut, la 7,9 milioane de unităţi.

Pe măsură ce industria auto globală este lovită puternic de pandemie, China a devenit o rază de speranţă pentru producătorii auto, inclusiv Volkswagen şi General Motors.

În aprilie, vânzările auto din China au atins 2,07 milioane de unităţi, în creştere cu 4,4% faţă de anul trecut, aceasta fiind prima creştere a vânzărilor lunare în aproape doi ani, arată datele CAAM.

Covid-19 nu a plecat din Wuhan

După ce SUA i-a cerut Chinei să închidă de urgență piețele de animale vii, Beijingul a admis pentru prima dată, prin intermediul Centrului pentru Control și Prevenția Bolilor, că virusul numit Covid-19 nu își are originea în piața Wuhan.
„La început am presupus că virusul a plecat de la animalele din piaţă, dar acum pare mai degrabă că piaţa este o victimă”, spune Gao Fu, şeful Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.

Natura a creat acest virus şi ne-a dovedit încă o dată că este cel mai eficient bio-terrorist”, a declarat Francis Collins, epidemiolog american.

Numărul total de cazuri confirmate de coronavirus în China continentală a depășit 83.000, iar numărul morților a ajuns la 4,634. Au fost înregistrate cinci cazuri noi de persoane infectate.

Inchide