Români pot călători, în premieră, în croaziere all inclusive pe Dunăre

Publicat: 24/04/2015, 17:37

O firmă elvețiană și turoperatorul român Karpaten Outgoing au închiriat o navă cu 260 de locuri cu care vor organiza croaziere de 7 nopți pe Dunăre pentru turiștii români. Prima cursă va fi pe data de 9 mai, iar ultima pe 12 septembrie.

„Pentru străini, astfel de croaziere sunt disponibile din anii ’70. Peste 120.000 de străini vin anual în spațiul românesc pe croaziere pe Dunăre, dar produsul nu a fost vândut și pentru turiștii români. Credem că piața românească este pregătită pentru acest tip de vacanțe”, a declarat agenției MEDIAFAX Alexandru Mărginean, directorul Karpaten Outgoing.

Nava a fost complet renovată în anul 2003 și toate cabinele sunt exterioare, distribuite pe 4 punți. Cabinele dispun de baie proprie, aer condiționat, sistem de încălzire și sistem de sonorizare. Toate cabinele (în afară de cele de pe puntea inferioară) dispun de balcon.

Nava are și două restaurante panoramice, lounge, salon, bar, recepție, magazin, coafor, spălătorie și o punte superioară cu șezlonguri și zonă de relaxare.

Croaziera începe din Fetești, unde turiștii sunt transportați cu autocarul din București. Vaporul pleacă seara pe Dunăre, prin Deltă către Sfântu Gheorghe și Marea Neagră, unde se oprește a doua zi pentru ca turiștii să poată face excursii opționale pe canalele înguste ale Deltei cu bărci pescărești.

În ziua următoare nava ajunge la Mila 35, unde se pot face excursii opționale cu hidrobuze pe canalele lăturalnice ale Deltei și mai departe pe canalul Sulina, către Km 0, locul unde se varsă Dunărea în Marea Neagră. În Sulina, turiștii pot petrece timpul la plajă sau plimbându-se în împrejurimi.

Următorul popas, în cea de-a patra zi a croazierei, este la Tulcea, unde se organizează excursii opționale care includ vizitarea muzeului Deltei Dunarii, precum și o plimbare cu catamaranele pe lacul Saun. Seara are loc o cină festivă pe navă.

În cea de-a cincea zi se pleacă cu nava din Tulcea către Delta Dunării din Ucraina, unde se ajunge la 13 în Vilkowo. Acolo se va organiza o excursie opțională cu tur al orașului și o excursie cu hidrobuzele până la malul Mării Negre. În ziua următoare nava ajunge în Izmail, unde turiștii pot face excursii opționale care includ un tur de oraș, precum și o vizită la catedrala Pokrovski.

În cea de-a 7-a zi nava se întoarce la Fetești, de unde se pot face excursii către Constanta și Mamaia. În Constanța se face un tur de oraș cu vizitarea Muzeului Național de Arheologie și Istorie, după care turiștii au timp liber pentru plajă în Mamaia. Turiștii se întorc seara la vasul de pe care se debarcă în dimineața zilei următoare și sunt tranferați cu autocarul la București.

„Copiii călătoresc gratis, iar un pachet de 7 excursii opționale pentru un adult costă 99 de euro de persoană”, a mai spus Alexandru Mărginean.

Karpaten Outgoing face parte din grupul Karpaten, deținut de Gheorghe Mărginean, care aduce în România cei mai mulți turiști străini.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...