România, în topul celor mai dinamice companii din IT&C

România, în topul celor mai dinamice companii din IT&C
Publicat: 21/10/2014, 11:20
Actualizat: 05/02/2019, 13:45

Patru dintre companiile prezente în clasament sunt nou-intrate, iar creșterea medie înregistrată de firmele românești din top este de 589%. Cinci companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firmă de internet. Două dintre ele au sediul în București, două în Cluj-Napoca, una în Baia Mare și una în Sibiu.

Aceste companii „sunt dovada faptului că inovația și talentul pot face diferența chiar și pe o piață foarte dificilă, precum cea a ultimilor ani”, a afirmat, într-o conferință, managerul local al proiectului Fast 50 și partener Deloitte România, Alina Mirea.

Cu un avans al veniturilor de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupă locul patru în clasamentul regional, cea mai bună poziție ocupată de o entitate românească prezentă în top.

Aflată pentru al șaptelea an consecutiv în clasament, Teamnet International București este prezentă în două categorii: locul trei la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri, pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, și poziția 34 la categoria Fast 50, cu o creștere de 424%.

Softelligence București s-a plasat pe locul 27 (cu o rată de creștere de 459%), urmată de Life is Hard SRL CLuj-Napoca (453%, locul 28). Fortech Cluj-Napoca (403%, locul 37) și Trencadis Baia Mare (362%, poziția 42).

Creșterea medie în rândul companiilor prezente în clasamentul Fast 50 a urcat la 698% de la 671%, în 2013, dar cu mult sub media de 1.026% înregistrată în 2012.

Zece țări au contribuit la clasamentul Fast 50 din acest an, respectiv Polonia (17), Ungaria (10, România (6), Croația (4), Cehia, Lituania și Slovacia (câte 3 fiecare), Serbia (2), Bulgaria și Estonia (câte una fiecare).

Dintre cele 50 de companii, 26 sunt prezente pentru prima oară, zece au urcat în clasament, iar 14 au coborât.

Și în acest an topul este dominat de firmele de software (26), urmate de companiile de internet (12) și cele de telecomunicații/networking (6).

Raportul include totodată un sondaj efectuat în rândul directorilor generali ai companiilor care și-au depus candidatura pentru un loc în clasamentul Deloitte, care arată că inovația (20%) este cea mai mare provocare de management cu care aceștia se confruntă.

Accesul la mâna de lucru specializată (28%) și climatul economic general (20,6%) sunt cele mai mari amenințări pe care directorii acestor companii le identifică.

Mai mult de jumătate din directori (54,7%) anticipează o dezvoltare organică, iar 39,1% se așteaptă la extindere internațională.

În ce privește veniturile companiilor, 33,8% din respondenți estimează o creștere care variază între 26 și 50%, în 2014, iar 52,3% au în plan creșterea cheltuielilor cu cercetarea și dezvoltarea în următorii doi ani.

Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie să aibă venituri anuale de cel puțin 50.000 euro în fiecare an, între 2009 și 2013, minim cinci ani de activitate, sediul într-o țară din Europa Centrală, să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să facă investiții substanțiale în cercetare și dezvoltare și să aibă o structură de acționariat care exclude subsidiare deținute majoritar de entități strategice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...