Românii au plătit cu cardul pe internet taxe și impozite de peste 10 milioane de lei în primele două luni

Românii au plătit cu cardul pe internet taxe și impozite de peste 10 milioane de lei în primele două luni
Publicat: 24/03/2015, 14:29
Actualizat: 24/03/2015, 18:42

În perioada analizată, contribuabilii au realizat aproape 40.000 de plăți online de taxe și impozite către autoritățile locale, în creștere cu 49% față de primele două luni ale anului 2014.

„Susținem plata taxelor și impozitelor locale cu cardul încă din anul 2009 și ne bucură să vedem că eforturile tuturor părților implicate dau rezultate (…). În luna martie am remarcat faptul că a fost depășit nivelul de 65.000 de utilizatori activi ai platformei www.ghiseul.ro, comparativ cu aproximativ 50.000 de conturi active la începutul acestui an, ceea ce demonstrează faptul că tot mai mulți contribuabili sunt interesați în mod clar de rapiditatea, confortul și siguranța plăților online”, a declarat directorul regional pentru România, Croația și Slovenia al Visa Europe, Cătălin Crețu.

Internetul permite contribuabililor să își plătească taxele oricând și de oriunde și să evite astfel eventualele cozi de la ghișee sau costuri legate de retragerea numerarului de la bancomate.

La sfârșitul anului trecut, peste 110 primării acceptau plata online a taxelor și impozitelor locale, prin www.ghiseul.ro sau platforme proprii.

Plata taxelor și impozitelor locale cu cardul se poate realiza și fizic la sediile administrațiilor locale, la POS-urile instalate în oficiile poștale care acceptă tranzacțiile cu cardul, în locațiile special deschise de Visa în centrele comerciale, la infochioșcurile instalate în sediile administrațiilor locale, în supermarket-uri și mall-uri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase