S-a săturat să îi ceară bani mamei pentru a merge la mare. Acum, conduce o afacere ingenioasă

S-a săturat să îi ceară bani mamei pentru a merge la mare. Acum, conduce o afacere ingenioasă
Corina Alexandrescu are 26 de ani și conduce o afacere de 50.000 de euro. Tinerii vin la ea pentru a învăța cum să devină barmani adevărați și plătesc între 270 de euro și 300 de euro pentru a fi învățați cum să prepare diverse băuturi și pentru a fi ajutați, ulterior, să își găsească un loc de muncă.

Corina Alexandrescu a început să lucreze de la vârsta de 18 ani pentru că nu voia să îi mai ceară bani mamei sale de fiecare dată când pleca la mare. A obținut un job de ospătăriță în nordul Capitalei, iar în 2009, și-a descoperit adevărata pasiune – cea de a fi barman, scrie Business Magazin.

Văzând obiceiurile românilor, a realizat că aceștia nu știu cum să consume alcool și i-a venit o ideea de afaceri neobișnuită. „Cultura înseamnă să bei și să te simți bine, având grijă la ceea ce consumi. Totul pleacă de la barmani, pentru că ei trebuie să explice de unde provine băutura și cum se consumă, ei trebuie să facă recomandări clientului”, explică tânăra antreprenoare.

Pentru că nu avea bani, a încercat să aplice pentru un program de finanțare, cu un proiect scris de propria mână. A trecut de faza de evaluare, i s-a acordat o sumă de bani, dar condițiile i s-au părut inacceptabile, așa că a renunțat.

I-a cerut apoi mamei sale să facă un credit și așa a obținut suma de 2.000 de euro cu care a început Qube Bartending Agency.

În primele luni, nu și-a permis să angajeze un trainer care să îi învețe pe cei care veneau la cursuri tot ce aveau nevoie, așa că a predat chiar ea. Acum are opt traineri pentru cursurile care durează trei săptămâni.

Alexandrescu s-a hotărât recent să intre și pe piața evenimentelor cu un bar mobil. Cei care vor să aibă parte de acesta trebuie să plătească 7-8 euro de persoană în sistem open bar sau 350 de euro, dacă au nevoie doar de bar și de personal.

Inchide