S Immo, proprietar Sun Plaza: Mai așteptăm 1-2 ani pentru a face o nouă investiție în România

S Immo, proprietar Sun Plaza: Mai așteptăm 1-2 ani pentru a face o nouă investiție în România
Publicat: 22/01/2014, 15:27

Compania austriacă S Immo, proprietarul centrului comercial Sun Plaza din cartierul Berceni, va aștepta încă 1-2 ani până va face o nouă investiție în România, având în vedere situația macroeconomică, a declarat pentru MEDIAFAX Friedrich Wachernig, membru în board-ul S Immo.

„Ne uităm în continuu după oportunități atât pentru investiții, cât și din punct de vedere al vânzării de active. Având în vedere situația economică din prezent, care se menține dificilă, sunt sigur că va dura încă un an sau doi până vom face următorul pas pe piața românească”, a afirmat Wachernig.

S Immo, parte a grupului Erste, este prezentă pe piața românească din 2004, unde deține hotelul Novotel de patru stele, de pe Calea Victoriei, centrul comercial Sun Plaza din Piața Sudului, cu o suprafață închiriabilă de 80.000 metri pătrați, inaugurat în februarie 2010, precum și proiectul de birouri Sun Offices, de 10.000 metri pătrați.

De asemenea, compania a anunțat în 2012 că va investi 66 milioane euro pentru construcția unui proiect de birouri în zona Griviței. Cu o suprafață de 28.000 metri pătrați, proiectul va fi amplasat la intersecția noului Bulevard Uranus cu Calea Griviței, foarte aproape de Piața Victoriei.

În urmă cu un an, reprezentanții companiei au declarat că dezvoltarea complexului complexului de birouri va începe după ce va fi finalizată măcar o parte din infrastructura din apropiere, menționând că „zona arată ca un câmp de luptă”.

Lucrările de infrastructură în acea zonă au fost finalizate recent, însă reprezentanții S Immo spun că nu vor începe construcția nici în acest an.

„Începerea unor astfel de proiecte depinde de mai mulți factori. Bineînțeles că preînchirierile reprezintă o problemă importantă, dar trebuie, de asemenea, să luăm în calcul situația macroeconomică, performanța altor proiecte, dar și alți indicatori. În prezent lucrăm la obținerea autorizațiilor de construcție și suntem optimiști că le vom obține în cursul acestui an. Având în vedere că situația economică prezintă încă provocări, sunt aproape sigur că proiectul nu va începe în acest, dar imediat ce vom vedea că piața birourilor din București va avea o revenire sustenabilă, suntem pregătiți să începem proiectul în cele mai bune condiții posibile”, a adăugat Wachernig.

Proiectul va cuprinde o clădire turn de 15 etaje, precum și un imobil mai mic, denumit Podium, de 6 etaje.

În ceea ce privește performanța centrului comercial Sun Plaza și a clădirii de birouri Sun Offices, reprezentantul companiei austriece a arătat că anul 2013 a fost unul bun pentru ambele proiecte.

„În Sun Offices avem un grad de ocupare de 93% și ne așteptăm să avem chiriași pentru tot spațiile în următoarele luni. Vom semna contracte cu chiriași noi, dar și chiriașii existenți ne-au cerut mai mult spațiu. În Sun Plaza, gradul de ocupare este de 98%, neincluzând spațiul lăsat liber de Mobexpert. Centrul comercial a avut un an foarte bun, înregistrând un nou record de vizitatori, respectiv 12,1 milioane de persoane”, a precizat Wachernig.

Mobexpert a ocupat până în anul 2012 un spațiu de 10.000 de metri pătrați în cadrul Sun Plaza, pentru care însă S Immo nu a găsit încă înlocuitor.

„În prezent examinăm toate opțiunile și vedem un potențial mare pentru acest spațiu nu doar pentru veniturile noastre, ci și pentru mixul de clienți și pentru atractivitatea centrului comercial. Nu căutăm soluții rapide și de aceea vrem să adoptăm o soluție pe termen lung și pe cea mai eficientă”, a explicat Wachernig.

Compania mai deține un teren la Jilava, unde intenționa să dezvolte un centru comercial.

S Immo este deținută de Erste Group și Vienna Insurance Group și este activă pe piața dezvoltărilor de locuințe, birouri, hoteluri și retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, România și Bulgaria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Informația momentului despre ION ILIESCU. Anunțul făcut chiar de avocatul său
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică