Șeful Guvernului solicită ANRE să verifice informații privind facturarea în avans la gaze naturale. „Cred că nu este corect”

Șeful Guvernului solicită ANRE să verifice informații privind facturarea în avans la gaze naturale. „Cred că nu este corect”
Premierul Victor Ponta a solicitat miercuri Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), instituție care se află în subordinea Parlamentului, să verifice unele informații privind facturarea în avans la gaze naturale.

” Vă rog să solicitați celor de la ANRE, nu sunt în subordinea noastră, ci a Parlamentului, să verifice, există informații privind facturarea în avans la gaze. Cred că nu este corect să ceri banii înainte de la oameni, să vedem dacă se încadrează în prevederile legale”, a declarat premierul Victor Ponta miercuri, la începutul ședinței de Guvern. 

UPDATE. La mai puțin de o oră de la apelul premierului Ponta, ANRE a transmis o notă companiei CEZ prin care îi cere să scoată din facturi consumul estimat, care se bazează pe un istoric al consumatorilor.

Sumele de plată afișate în facturi îi duc în eroare pe consumatori pentru că distribuitorii de gaze și electricitate fac estimări de consum pentru două luni în avans, potrivit digi24.ro. Clienții pot ajunge astfel să plătească mai mult, ceea ce înseamnă că împrumută pe gratis cu sume importante de bani compania de utilități.

Reprezentanții ANRE susțin că au solicitat companiilor să renunțe la această practică și spun că pot aplica sancțiuni în caz contrar. „Noi le-am cerut să înceteze această practică pentru că nu este conformă cu reglementările. Putem să-i sancționăm, să-i amendăm”, a declarat Marian Cernat, director în cadrul ANRE, citat de digi24.ro.

 

Inchide