Sima: Cea mai pierdere a unui client al WBS Holding este de 1,4 milioane de euro

Sima: Cea mai pierdere a unui client al WBS Holding este de 1,4 milioane de euro
Cristian Sima a afirmat duminică într-un interviu că cea mai mare pierdere a unuia dintre clienții firmei sale WBS Holding este de 1,4 milioane de euro și că i-ar putea rambursa banii pierduți dacă vinde activele pe care le are, însă susține că vrea să-și despăgubească toți clienții.
Publicat: 14/10/2012, 18:26
Actualizat: 03/02/2019, 00:58

Cristian Sima a afirmat duminică într-un interviu că cea mai mare pierdere a unuia dintre clienții firmei sale WBS Holding este de 1,4 milioane de euro și că i-ar putea rambursa banii pierduți dacă vinde activele pe care le are, însă susține că vrea să-și despăgubească toți clienții.

„Foarte mulți clienți nu depun plângere pentru că au încredere că eu mă voi întoarce și vom ajunge la o înțelegere, decât dacă se duc să facă plângere penală în British Virgin Islands. Eu, într-un colț, undeva, al minții mele clar, e că pot să mă refac a treia oară. Unde-s două refaceri, de ce nu m-aș reface și a treia oară? Și acum nu m-aș apuca de la zero, pentru că am ceva active, am o structură, am și o enormă experiență. În celelalte dăți am avut un milion, l-am pierdut pe tot, n-aveam pe nimeni, asta e. A doua oară, bun, am pierdut 2,8 milioane, i-am împrumutat, i-am dat în cinci ani înapoi, m-am refăcut”, a declarat Sima într-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani și transmis de Realitatea TV.

El spune că acum lucrurile sunt un pic mai complicate, iar clienții trebuie să aibă răbdare, „ceea ce nu au”.

Sima a citit unele pierderi înregistrate de clienți dintr-o listă, care variau între 2.000 și 16.000 de euro, și a afirmat că le-ar putea plăti „destul de repede”, însă „vor sări ceilalți”.

„În momentul în care mi s-a spus «Ne dai toată avere, ne dai toate WBS-urile, ne dai toate acțiunile la Sibiu, tot, tot, tot ce ai, și lucrezi pentru noi», oamenii au spus «cu aștia nu ne interesează»”, ori eu nu sunt de principiul ăsta moral «datornici nu mă interesează, merg mai departe, mă interesează un singur datornic, căruia îi pun în brațe tot», chiar dacă el e cel mai mare datornic. Totul se face proporțional”, a adăugat brokerul.

Întrebat care este cea mai mare sumă de recuperat, Sima a afirmat că aceasta este de 1,4 milioane. Potrivit lui Sima, investiția inițială a clientului a fost de 1,8 milioane, iar câștigul după șase luni este de „vreo 400 și ceva de mii”.

Totodată, el a spus că ar putea returna suma respectivă dacă vinde o parte dintre activele pe care le are, însă trebuie să decidă în ce ordine despăgubește clienții. Pierderea totală este de două milioane de euro și două milioane de dolari, potrivit lui Sima.

„Dacă eu aș fi stat acolo, evident, toți ar fi fost calmi, le-aș fi spus ce, cum, ce fel, și bănuiesc că i-aș fi putut lungi. Cel mai bine era să am un milion ca să le dau o parte din bani la fiecare și să-i calmez, și s-o pun pe alte baze, să urmăresc zi de zi ce se întâmplă, să nu mai am Sibiul pe cap și așa mai departe”, a adăugat Sima.

Sima a susținut vineri seara într-o emisiune TV, unde a intrat în direct, că este în Reykjavik (Islanda) și că a plecat de frică din țară, întrucât i s-ar fi cerut să își cedeze toate activele pe care le are după ce a pierdut banii clienților săi.

„La sfârșitul lunii septembrie, în ultima vineri, am plecat în Elveția, pentru că altfel ar fi trebuit să semnez că cedez toate activele. Am multe participațiuni, case, apartamente… Eu o să vă spun toată povestea. De când am început să scriu, nu v-am spus nicio minciună. Totul se referă la bani și la putere”, a afirmat el atunci.

El a mai spus că nu poate spune cine i-a cerut să cedeze tot ce are pentru ca apoi „să o poată lua de la capăt”. Întrebat dacă i s-a cerut într-un „mod gansteros”, sau doar pentru acoperirea pierderilor, Sima a spus că este „ceva la limită”.

Totodată, el a negat că amenințările vin din „plan politic” sau de la concurenții săi.

Întrebat dacă se simte amenințat de unii clienți, el a confirmat. El a mai spus că a avut clienți „foate puternici și foarte bogați” din România, iar faptul că el se află în Islanda îl face să se simtă mai protejat.

Totodată, Sima a arătat că nu are încredere să intre într-un program de protecție a martorilor în România.

Până vineri, când a trimis trei scrisori presei, Sima nu mai putuse fi contactat de la 1 octombrie.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
LOVITURA SUPREMĂ pentru toţi românii vaccinaţi cu PFIZER! Răsturnare totală de situaţie
Doliu în lumea politicii. Fostul candidat la alegerile prezidențiale a murit. Cancerul l-a răpus
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...