Stația din România unde benzina costă mai puțin de 8 lei/litru. E pentru prima dată în ultimele două luni când prețul scade

Stația din România unde benzina costă mai puțin de 8 lei/litru. E pentru prima dată în ultimele două luni când prețul scade
Sursa: Alexandra Pandrea/ GÂNDUL
Publicat: 18/07/2022, 13:53

Benzina a coborât, pentru prima dată, în ultimele două luni, sub pragul de 8 lei/litru.Acest lucru se întâmplă, într-o singură stație, deocamdată, din București. Este vorba despre o stație Petrom, situată pe strada Dr Herescu Petre.

În urma unei noi ieftiniri cu 4 bani/l efectuate duminică de liderul pieței, prețul benzinei standard din această stație a coborât la 7,98 lei/l, după aplicarea reducerii de 50 de bani promovată de guvern în cooperare cu distribuitorii

În alte două stații ale Petrom, de pe strada Jiului și de pe strada Străulești – Petrom City, prețul benzinei standard, după aplicarea reducerii de 50 de bani, era de 8 lei/l. Cele mai scumpe stații Petrom din București vindeau luni benzina standard cu 8,05 lei/l (8,55 lei/l, la care se aplică reducere de 50 de bani).

Prețurile de la celelalte stații peco

În celelalte stații, cea mai ieftină benzină standard costa în capitală 8,02 lei/l în trei stații Lukoil, 8,09 lei/l în cele 3 stații Socar, 8,1 lei/l în 5 stații OMV, 8,12 lei/l la Rompetrol și 8,17 lei/l la MOL.

Liderul pieței a efectuat scăderi de prețuri, atât vineri, cât și duminică, numai la beninză, prețul motorinei rămânând același, de 8,66-8,69 lei/l, după aplicarea reducerii de 50 de bani la casă, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

Sursa: Alexandra Pandrea/ GÂNDUL

Ministrul Energiei: „La motorină, ar trebui să urmeze şi acolo o scădere”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, recent, că ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină, în condițiile în care preţul barilului a scăzut deja. Oficialul a precizat că reţelele mari de benzinării ar trebui să procedeze în acest fel, pentru a da dovadă de corectitudine față de români.

Întrebat de ce nu scade şi preţul la benzinării, dacă scade preţul barilului, Virgil Popescu a afirmat că „e o întrebare foarte legitimă şi ar trebui ca, după această scădere de preţ, să asistăm şi la o scădere a preţului la benzină, mă aştept, în principal. De ce vă spun la benzină, în principal? Pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma şi suntem exportatori de benzină, preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină.

La motorină, ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo”.

Ministrul Energiei a precizat că în perioada următoare vom asista la o corecţie în jos a preţului la carburant.

„Ordonanţa nu a fost obligatorie, a fost voluntară. Deci cine a vrut să participe, în mod voluntar, şi-a asumat de la început această scădere de preţ. Eu cred că vom asista, în perioada următoare, şi la o corecţie în jos a preţului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu preţul la benzină şi, apoi, cu preţul la motorină sau poate, în acelaşi timp, cu preţul la benzină.

Aşa ar fi normal, aşa ar fi corect, aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când îți scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum, atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”, a precizat Virgil Popescu.

Cu toate acestea, oficialul a evitat să facă o predicție legată de evoluția acestei situații pe termen mai lung, până la sfârșitul anului, fiind de părere că nu vom ajunge la nicio extremă.

„Nu aș face predicție. Am început să evit să mai fac predicții, pentru că suntem într-o situație foarte volatilă. Am văzut și o foarte multe analize cu privire la o posibilă recesiune globală și, atunci, e clar că există o temere în piața producătorilor de petrol și putem să asistăm continuu la o scădere a prețului la petrol. Aduceți-vă aminte, în 2020, când aveam acea pandemie, ajunsesem la prețuri la cotații de petrol extraordinar de mici.

Chiar în America, la un moment dat, pentru o perioadă de timp scurtă, au fost cotații negative. Nu cred că vom ajunge la extreme, pentru că extremele, în general, nu sunt bune, nici cotații foarte joase – asta arată o încetinire economică și ne creează alte probleme. Nici cotații foarte înalte, pentru că ne creează alte probleme de preț, de inflație”, a declarat Virgil Popescu.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
'Se urcă scroafa-n copaci!' Carmen Iohannis, distrusă de Monica Tatoiu pentru felul în care se...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Drăgoi, cea mai frumoasă înotătoare! A câștigat Miss California...
Noi detalii în cazul morții designerului găsit spânzurat în casa lui din București. Ce le-a...
Persoanele cu această grupă de sânge atrag țânțarii ca un magnet
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viaţă. A ieşit la un local cu o prietenă...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Cum arată și cât costă cea mai ”CHEALĂ” Dacia Sandero Stepway?
Calendar ortodox 9 iunie 2023. Ce sfânt este cinstit vineri?
Stephan Pelger și-a luat viața. Designer-ul, care s-ar fi aflat în depresie, a fost găsit...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
"Nu regret nimic". Edward Snowden spune că supravegherea telefoanelor din 2013 este acum o joacă...
România, amenințată de fenomene meteo extreme! Previziunile specialiștilor pentru perioada următoare nu sunt deloc încurajatoare
Băutura MIRACULOASĂ din Egiptul ANTIC: DOAR 2 ingrediente SIMPLE și la îndemână
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
NU mai pot avea PERMIS DE CONDUCERE! Anunț de ultim moment pentru toți șoferii din...
Este oficial! Capitala și municipiile mari pot aplica taxe pentru accesul cu mașina în anumite...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce s-a întâmplat cu Dana Roba. Detalii despre atacul suferit din partea soțului