Sub 10% din bucureșteni își plătesc taxele locale cu cardul. „Îi așteptăm să vină să își ridice parola și userul pentru a plăti online”

Sub 10% din bucureșteni își plătesc taxele locale cu cardul. Îi așteptăm să vină să își ridice parola și userul pentru a plăti online
Publicat: 02/10/2014, 18:21

În top 10 primării din România privind numărul de plăți cu cardul a taxelor și impozitelor locale se mai regăsesc orașe precum Cluj-Napoca, Brașov, Baia Mare, Ploiești, Oradea, Pitești și Galați.

„Colegii de la taxe și impozite au dus tot greul. Un număr de 99 de operațiuni la 1.000 de locuitori, adică 10%, nu mă mulțumește. Dacă doar 10 locuitori folosesc acest sistem, cred că sistemul trebuie extins. Îi îndemn pe locutorii sectorului 1 să utilizeze cardul pentru plata taxelor locale, pentru că sistemul este foarte sigur”, a declarat joi primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, într-o conferință de presă.

Clasamentul a fost alcătuit în cadrul celei de-a cincea ediții anuale a campaniei naționale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor și impozitelor locale, organizată de Visa Europe. Pe durata competiției naționale între primării, respectiv în primul trimestru din 2014, valoarea tranzacțiilor de plată a taxelor cu cardul online a crescut de aproape trei ori, la 16,2 milioane de lei, în timp ce plățile la POS-urile instalate la casierii și în locațiile speciale – de exemplu în marile centre comerciale- au crescut cu 19%, la 82,5 milioane de lei.

„În primul trimestru, au fost realizate tranzacții cu cardul în valoare de 98,7 milioane lei la nivel național, reprezentând trei sferturi din valoarea totală consemnată anul trecut”, a declarat joi, într-o conferință de presă, Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația și Slovenia al Visa Europe.

Cât privește plata online a taxelor și impozitelor locale, directorul general al Direcției generale de impozite și taxe locale din Sectorul 1, Dorina Vasile, a declarat pentru gândul că locuitorii sectorului 1 sunt așteptați la sediul Direcției de taxe să își ridice credențialele – userul și parola – necesare pentru a-și plăti taxele locale de acasă, prin ghișeul.ro. ” Primăria Sectorului 1 s-a înrolat în ghișeul.ro în cursul anului trecut. Mai puțin de 10% dintre persoanele fizice și-au plătit taxele și impozitele locale prin ghișeul.ro și sperăm să reușim să creștem numărul lor. Îi așteptăm la sediul nostrul din strada Piața Amzei pentru a-și ridica fiecare plicurile sigilate cu userul și parola de acces în ghișeul.ro. Fiecare contribuabil își va putea schimba parola de acces în sistemul ghișeul.ro”, ne-a declarat Dorina Vasile.

Pe scurt, pentru a face plata online, contribuabilii persoane fizice au nevoie de credențiale – un user și o parolă. De asemenea, primăriile trebuie să intre în Sistemul Național Electronic de Plată, pentru a putea accepta plăți online.

În prezent doar 118 primării – din cele peste 3.000 de administrații locale din țară -, cu 60% mai mult decât anul trecut, sunt înrolate în sistemul Ghișeul.ro, fie acceptă plata taxelor prin alte platforme online proprii, acoperind peste 70% din populația urbană.

Valoarea tranzacțiilor de plată cu cardul a taxelor și impozitelor locale a crescut în primele opt luni din acest an cu 27% față de aceeași perioadă a anului trecut, la 134 de milioane de lei. Totodată, numărul tranzacțiilor de plată cu cardul a taxelor locale a crescut cu 22%, la 374.166 de tranzacții. În anul 2013 românii au realizat 372.000 de plăți de taxe și impozite cu cardul, în valoare totală de 133 de milioane de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Teama de incertitudine: când devine toxică pentru sănătatea mintală?