Surpriza pe care au avut-o românii care au vrut să-și cumpere un apartament la doar o lună după intrarea în vigoare a legii dării in plată

Redactor:
Dorin Oancea
Surpriza pe care au avut-o românii care au vrut să-și cumpere un apartament la doar o lună după intrarea în vigoare a legii dării in plată
La doar o lună după intrarea în vigoare a legii dării in plată, prețurile apartamentelor din București și din provincie au înregistrat scăderi pe segmentul rezidențial, de la 0,7% până la 4%, arată un studiu realizat de Imobiliare.ro.

În marile orașe ale tării prețurile apartamentelor au scăzut atât pe segmentul apartamentelor vechi cât și al celor nou-construite, excepție făcând orașele Constanța și Timișoara pe segmentul de apartamente noi, unde s-au înregistrat singurele scumpiri.

Cea mai mare scădere s-a produs în Iași, acolo unde prețul unui apartament nou s-a depreciat considerabil, cu 7,6%, de la 903 la 833 euro pe metru pătrat. Apartamentele vechi au suferit o scădere nesemnificativă, de 0,1%. În medie apartamentele din Iași s-au ieftinit cu 4%.

Prima luna a verii a adus o scădere semnificativă și pentru apartamentele din Capitală, înregistrându-se o scădere de 2,8%, de la 1.126 de euro pe metru pătrat util la 1.094 de euro metru pătrat. Locuințele noi s-au ieftinit cu 4,2%, de la 1.159 la 1.110 euro pe metru pătrat, iar prețul apartamentelor vechi s-au redus cu 0,7%, de la 1.075 la 1.068 euro/mp.

În Brașov un apartament poate fi achiziționat cu 1,6% mai puțin decât în luna mai, respectiv 900 de euro/mp.. Locuințele noi s-au ieftinit cu 4,1%, de la 926 la 888 de euro pe metru pătrat util. În schimb locuințele vechi s-au depreciat ușor, cu 1%, de la 912 la 903 euro pe metru pătrat.
Prețul mediu pentru apartamentele Cluj-Napoca au suferit o depreciere de 0,7%, de la 1209 la 1200 de euro/metru pătrat util. Apartamentele din blocurile noi s-au ieftinit cu 1,4%, de la 1.151 la 1.135 euro metrul pătrat, iar prețul locuințelor vechi a scăzut cu 0,4% , de la 1.250 la 1.245 euro metrul pătrat.

Constanța este singurul oraș dintre cele analizate care a consemnat o creștere a prețurilor în luna iunie, de 1,2%, de la 956 euro la 967 euro metrul pătrat. Locuințele noi s-au scumpit cu 6,2%, de la 941 la 999 de euro metrul pătrat, iar apartamentele vechi au înregistrat o scădere ușoara cu 0,1%, de la 960 la 959 de euro metrul pătrat. Același lucru și pentru apartamentele noi din Timișoara, unde prețul a crescut cu 0,7%, de la 1.006 la 1.013 euro/metru pătrat, cunoscut fiind faptul că oferta pe acest segment este sub cerere. În schimb prețul locuințelor din blocurile vechi a scăzut cu 0,4%.

 

 

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide