Teodorovici: România are creștere economică. Este prima dată când salariul mediu net trece de 3.000 de lei. Nu știu pe ce date se bazează președintele

Redactor:
Laura Petrescu
Teodorovici: România are creștere economică. Este prima dată când salariul mediu net trece de 3.000 de lei. Nu știu pe ce date se bazează președintele
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorivici, a declarat, miercuri, la Ploiești, că este pentru prima dată când salariul mediu net trece de 3.000 de lei și nu știe pe ce date se bazează președintele Klaus Iohannis când spune că România merge într-o direcție economică greșită.

Întrebat cum îi răspunde președintelui Klaus Iohannis care a spus că direcția economică a României nu este una bună, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus, într-o conferință de presă, la Ploiești, că cifrele oficiale arată că românii câștigă mai mult.

„Nu știu ce alte dovezi ar trebui aduse ca și domnul președinte și alți analiști să fie convinși. Astăzi (miercuri – n.r.), INS a dat cifre oficiale. România are creștere economică în 2019, cinci la sută în primul trimestru față de primul trimestru 2018. La fel e pentru prima dată când salariul mediu net depășește 3.000 de lei, în martie 2019, asta înseamnă că românii câștigă mai mult. Nu știu pe ce date se bazează domnia sa (președintele Iohannis – n.r.) când vorbește sau când scrie astfel de lucruri”, a spus Teodorovici.

Întrebat, de asemenea, despre lipsa investițiilor în infrastructură, Teodorovici a spus că tot datele oficiale arată că în primul trimestru al acestui an sunt creșteri la partea de construcții, iar investițiile depășesc12 la sută din nivelul primului trimestru din 2018.

Câștigul salarial mediu brut pe economie a fost de 5.050 lei în luna martie 2019, cu 4,8% mai mare comparativ cu luna februarie, iar cel net a fost 3.075 lei, în creștere față de luna precedentă cu 4,8%, arată datele anunțate luni de Insitutul Național de Statisctică (INS). Comparativ cu luna martie a anului precedent, câștigul salarial mediu net a crescut cu 13,7%.

De asemenea, câștigurile salariale medii nete din luna martie au fost mai mari comparativ cu luna precedentă ca urmare a realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte).

 

Inchide