Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în dolari | INFOGRAFIC

Redactor:
Adrian Popa
Peste 46,8 milioane de persoane aveau o avere mai mare de 1 milion de dolari la jumătatea acestui an, potrivit băncii elvețiene Credit Suisse.

Statele Unite sunt în continuare statul cu cei mai mulți milionari în dolari, 40% din total, potrivit raportului Global wealth 2019, citat de publicația Forbes. Astfel, în America erau 18,61 milioane de persoane cu o avere mai mare de 1 milion de dolari, mai multe cu 675.000 comparativ cu 2018.

Pe locurile doi și trei în topul milionarilor s-au menținut China și Japonia, cu 4,45, respectiv 3,03 milioane de milionari.

Din top 10 mai fac parte, în ordinea numărului de milionari: Marea Britanie, Germania, Franța, Australia, Spania, India și Brazilia.

Potrivit Credit Suisse, numărul de milionari dintr-o țară depinde de trei factori: mărimea populației adulte, averea medie și inegalitatea socială. De exemplu, în SUA, clasa mijlocie continuă să se contracte.

O scădere a numărului milionarilor, cu 27.000, a fost consemnată în Marea Britanie, unde valoarea lirei sterline a fost afectată de Brexit. 

Sursa: Forbes / Statista

Foto: 123RF

×
Inchide