Transgaz a construit anul trecut de șapte ori mai multe conducte decât media anuală din ultimii 20 de ani

Redactor:
Adrian Nicolae
Transgaz a construit anul trecut de șapte ori mai multe conducte decât media anuală din ultimii 20 de ani
Conducte ale operatorului de transport al gazelor naturale Transgaz

Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, a construit anul trecut aproximativ 900 de kilometri de conducte de transport, de șapte ori mai mult decât media anuală din ultimii 20 de ani, iar în următorii zece ani sunt prevăzute proiecte de investiții strategice estimate la peste 4 miliarde de euro, spune directorul general al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, într-un interviu pentru publicația Financial Intelligence.

Printre proiectele finalizate anul trecut de Transgaz intră și gazoductul BRUA-faza 1, care are o lungime de 479 de kilometri, cu conducte noi construite pe direcția Podişor-Corbu-Hurezani-Haţeg-Recaşcare, și trei stații de comprimare, la Podișor, Bibești și Jupa. Președintele Klaus Iohannis spunea în noiembrie anul trecut, la lansare, că este ”celui mai ambițios proiect din domeniul energiei”.

Proiectul de interes strategic pentru România și Europa a fost realizat la termenul asumat și la valoarea de 423 milioane euro, cu o economie de 11% (56 milioane euro) față de valoarea bugetată inițial de 479 milioane euro, spune Ion Sterian.

”Prin implementarea proiectului BRUA-faza I, Transgaz a dus la îndeplinire cea mai importantă parte a angajamentelor asumate față de Comisia Europeană, respectiv de a asigura capacitatea maximă disponibilă (în urma implementării proiectului BRUA faza 1 și a altor lucrări de infrastructură relevante) utilizatorilor de rețea de transport gaze naturale din România către Ungaria și Bulgaria”, a explicat director general al companiei.

Ion Sterian, director general Transgaz

Directorul general a menționat și gazoductul Ungheni – Chișinău, în lungime de 120 de kilometri, un proiect strategic atât pentru România și Republica Moldova, cât și pentru regiune. Proiectul a fost finalizat cu o lună mai devreme decât era prevăzut, ”într-un context socio-politic dificil, agravat și de necesitatea gestionării impactului negativ al pandemiei COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova asupra derulării lucrărilor de construcție”, a adăugat Ion Sterian.

Directorul Transgaz a menționat că, în timpul lucrărilor la gazoductele BRUA și Ungheni-Chișinău, au apărut ”provocări inginerești” care le-au testat ”creativitatea și nivelul de stres”, dar cei implicați în proiect au reușit nu numai realizarea cu bine a lucrărilor, ci și sub bugetul inițial.

Transgaz a investit alți aproximativ 2,3 miliarde lei, respectiv 500 milioane de euro, pentru punerea în funcțiune a aproximativ 60 de obiective. În planul de dezvoltare a infrastructurii de transport gaze naturale din România pe următorii 10 ani, Transgaz are în vedere proiecte de investiții strategice estimate la peste 4,1 miliarde euro.

Compania Transgaz este listată la Bursa de Valori București de peste 13 ani.

”Pentru Transgaz, listarea la Bursa de Valori București a însemnat nu doar o metodă modernă și competitivă de finanțare a investițiilor, ci un parteneriat permanent și de încredere cu instituțiile pieței de capital din România, o modalitate eficientă de întărire și promovare a imaginii, credibilității și reputației companiei în cadrul mediului de afaceri intern și international”, a spus Ion Sterian, care conduce din 2017 operatorul național de transport gaze naturale.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Monica Pop, acuzații GRAVE despre ultima măsură impusă de autorități: ”Categoric, este o discriminare!”
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide