UE și BERD acordă 20 de milioane de euro pentru afacerile inovatoare din România, Bulgaria și Letonia

UE și BERD acordă 20 de milioane de euro pentru afacerile inovatoare din România, Bulgaria și Letonia
Publicat: 04/06/2019, 17:23

BERD și UE au lansat un nou program de finanțare care sprijină investițiile în domeniul cercetării și inovării prin intermediul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din Bulgaria, Letonia și România.

Finanțarea vizează aceste trei țări deoarece ele figurează cu cele mai scăzute realizări din cadrul UE, în ceea ce privește capacitățile și rezultatele inovării. Sprijinul inovației reprezintă o oportunitate de a crește pentru țările cu o economie aflată în tranziție, bazată pe cunoaștere și care vizează reducerea emisiilor de carbon.

În acest cadru, 20 de milioane de euro din fonduri UE sunt puse la dispoziția BERD pentru a ajuta IMM-urile din Bulgaria, Letonia și România. În cadrul UE, IMM-urile sunt definite drept companii care au o cifră de afaceri anuală mai mică de 50 de milioane de euro și mai puțin de 250 de angajați.

Banca a investit aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria, 697 milioane de euro în Letonia și mai mult de 8,3 miliarde de euro în România.

BERD promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 38 de țări din trei continente, având filiale în 67 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase