Un director de la Autostrăzi, suspendat după ce a vorbit într-o emisiune TV despre ilegalitățile din Companie. „Angajații vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului și pleacă acasă cu 8-9.000 de lei pe tură”

Un director de la Autostrăzi, suspendat după ce a vorbit într-o emisiune TV despre ilegalitățile din Companie. „Angajații vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului și pleacă acasă cu 8-9.000  de lei pe tură
Publicat: 13/08/2015, 12:47
Actualizat: 13/08/2015, 23:54

CNADNR a anunțat că a suspendat contractul directorului adjunct de investiții din cadrul Direcției Drumuri și Poduri Craiova, Alin Goga, după ce acesta a afirmat la o emisiune TV că autostrada Sibiu-Orăștie trebuie închisă și reconstruită, nepermițând circulația în condiții de siguranță, și a criticat compania.

Compania de Drumuri arată, într-un comunicat, că fișa de post semnată de toți salariații CNADNR interzice acestora să acorde interviuri și să furnizeze documente sau informații în legătură cuactivitatea CNADNR în lipa unui mandat acordat de directorul general.

„Având în vedere că domnul Alin Goga a afirmat că a participat la o ședință CTE unde a constatat că «tratăm lucrurile cu superficialitate», că referitor la autostrada Orăștie – Sibiu «nu există rezolvare tehnică în» acest moment, că «s-a făcut o chetă de 250 de mii euro», că «noi suntem cei mai inteligenți și cei mai buni, pe unde am ales să construim? Exact pe unde este cel mai prost», că «angajații CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului și pleacă acasă cu 8-9.000 ron pe tură», comisia de cercetare disciplinară a solicitat salariatului, ca în data de 28.08.2015 să se prezinte la comisie în vederea probării celor afirmate”, susține CNADNR.

Goga a afirmat în iulie că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăștie trebuie reconstruit și a vorbit despre ilegalități în CNADNR.

„Vă spun că suntem ca la «Meșterul Manole»: ce am construit și am plătit: 150 de milioane de euro trebuie să scoatem tot afară și – am vorbit asta cu profesori universitari, cu absolut toată lumea – în condițiile în care am știut că recepționăm un lucru defect. A fost o pasivitate. Acum o lună de zile am fost la o altă emisiune și după patru zile am fost chemat la DNA. Sper ca mâine DNA-ul să fie la CNADNR. Nu poate să rămână așa. Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus și pe întreținere, pe investiții, reabilitări și avem o rețea care e jalnică, pentru că totul pornește din interior: 6.000 de oameni și 10 la sută sunt ingineri de drumuri și poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condițiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiți papagali de toate culorile. Fiecare director și-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează”, a spus Goga.

„Dacă lumea ar ști cum se cheltuiesc banii, ne-ar împușca ca pe câini, la gard”

În 2011, același Alin Goga spunea laRomânia te iubesc!despre contractul pentru autostrada Comarnic-Brașov că ar fi presupus o mită de 440 de milioane de euro.

Goga, fost director în Departamentul juridic din compania de autostrăzi, spunea în 2011 că rezilierea contractului cu Vinci, în 2010, pentru construirea autostrăzii spre munte s-a făcut pentru că s-a cerut o șpagă prea mare.

„E vorba de 40 de milioane cash și 400 de milioane în lucrări, pe 30 de ani. Cash, în pungă primiți de niște oameni…oriunede vor ei… cum vrei moșule… ori în pungă, ori în băncuță…”, declara în 2011 Alin Goga.

Și în 2010 Goga ieșea public cu declarații tranșante despre lucrările la drumuri, citate deștirileprotv.ro: „Dacă lumea ar ști în România cum se cheltuiesc banii publici și cât de prost sunt administrați ne-ar împușca ca pe câini, la gard”, spunea Goga în 2010, pornind de la scandalul execuției lucrărilor la șoseaua Transalpina.

Pe durata cercetării disciplinare prealabile, contractul individual de muncă al lui Goga este suspendat conform legii, salariatul având obligația de a răspunde, în această perioadă, la convocările comisiei de cercetare disciplinară prealabilă, a anunțat miercuri Compania de Drumuri.

CNADNR susține că Goga a avut perioade în care a renunțat la calitatea de salariat al companiei de drumuri, după care s-a reangajat, și a mai fost subiectul unei cercetări disciplinare. După desfacerea contractului individual de muncă pentru absențe nemotivate, a fost reangajat ținându-se cont de situația familială a acestuia, potrivit sursei citate.

Alin Goga a afirmat la finele lunii iulie, la Realitatea TV, că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăștie ar trebui închis, în contextul în care circulația se desfășoară în condiții nesigure, iar singura soluție rămâne reconstruirea sa. Asta în condițiile în care au existat proiectant, consultant, inclusiv sesizări cu privire la situația terenului, iar traseul s-a modificat cu câteva sute de metri pe o zonă unde se produc alunecări și este cunoscut acest lucru. În acest sens, explică Alin Goga, o dovadă în plus a situației terenului fiind DN7 și magistrala feroviară 200 care au avut probleme dintotdeauna, în zona aceea, și în permanență CNADNR și CFR au efectuat reparații și, cu toate acestea, alunecările tot se produc.

CNADNR a identificat mai multe probleme la lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie, anunțând că de „slaba calitate a lucrărilor” este vinovat constructorul italian Salini Impregilo și că acesta trebuie să remedieze problemele deoarece tronsonul de autostradă riscă să fie acoperit de alunecări de teren. Astfel, la doar opt luni de la inaugurare, pe cei 22 de kilometri ai tronsonului dintre Cunța și Săliște, terasamentul „stă să o ia la vale”, o placă de beton s-a spart deja, iar țevile de scurgere sunt îndoite. Autostrada este în garanție timp de 4 ani, astfel că lucrările de remediere vor fi executate pe riscul și cheltuiala antreprenorului.

Salini-Impregilo SpA a informat că realizează o serie de expertize tehnice în zonele cu probleme. Până în momentul de față, CNADNR SA, însă, nu a primit nicio informație oficială cu privire la investigațiile, testele și concluziile acestor expertize. La sfârșitul acestei săptamâni, este programată, de comun acord, o ședință tehnică, în cadrul căreia se așteaptă ca antreprenorul să prezinte aceste detalii pentru defectele din zona km 60+660, inclusiv soluția tehnică de remediere, dat fiind faptul că ședința a fost solicitată de către antreprenor, susține CNADNR.

Un alt angajat al CNADNR, Liviu Costache, este și el cercetat disciplinar pentru că a participat la o emisiune tv din data de 4 august.

„La această emisiune și domnul Costache a făcut afirmații nefondate, neadevărate, jignitoare și calomnioase la adresa companiei și a angajaților săi. Și în acest caz, conform legislației, comisia de cercetare disciplinară solicită domnului Costache probarea celor afirmate”, se mai arată în comunicatul CNADNR.

Costache a fost directorul direcției comerciale din cadrul CNADNR, iar după reorganizarea acesteia i s-au propus două posturi de conducere pe care le-a refuzat. Contractul lui Liviu Costache cu CNADNR a fost desfăcut în 2011, dar a fost reangajat în companie în 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului