Un nou termen pentru licitația la autostrada Comarnic-Brașov. Care sunt explicațiile CNADNR

Un nou termen pentru licitația la autostrada Comarnic-Brașov. Care sunt explicațiile CNADNR
Publicat: 18/01/2013, 19:35
Actualizat: 12/08/2015, 11:41

Compania Națională pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a prelungit din nou termenul până la care trebuie depuse ofertele pentru licitația pentru autostrada Comarnic-Brașov (58 km).

Astfel că noua dată este 27 februarie a.c.

Decizia vine la doar o săptămână după ce compania anunțase o altă prelungire a termenului, cu aproape două săptămâni, termenul fixat atunci fiind data de 11 februarie, despre care gândul a scris aici.

În motivarea celei mai recente prelungiri a perioadei, CNADNR invocă timpul prea scurt pentru a răspunde la toate solicitările de clarificări pe care le-a primit.

„Autoritatea contractantă prelungește perioada pentru elaborarea ofertelor, în conformitate cu prevederile art 72 din OUG 34/2006 cu modificările și completările ulterioare, deoarece nu are posibilitatea de a transmite răspunsurile la solicitările de clarificări în termenul limită stabilit”, se arată în anunțul CNADNR.

În plus CNADNR vrea ca firmele interesate să obțină toate informațiile relevante legate de elaborarea ofertei.

„Data limită de depunere a candidaturilor se decalează cu o perioadă suficientă, astfel încât orice operator economic interesat să dispună de un timp util rezonabil necesar pentru obținerea informațiilor complete și relevante pentru elaborarea ofertei”, mai menționează erata publicată.

Gândul a scris că anterioara prelungire a termenului a fost decisă ca urmare a unei decizii a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) remisă CNADNR pe 4 ianuarie a.c.

În cadrul procedurii de atribuire, Compania de Autostrăzi a prevăzut „limitarea numărului de operatori economici invitați să prezinte oferte sau să participe: între 3 și 5 agenți economici”, precum și criteriile de preselecție și ponderea acestora în selectarea candidaților.

Astfel, media cifrei de afaceri în domeniul infrastructurii rutiere va avea o pondere de 40%, iar experiența în construcția de autostrăzi – o pondere de 55%. Un al treilea criteriu, care va avea o pondere de 5%, este raportul între activele și datoriile curente ale firmei ofertante.

La începutul lunii ianuarie gândul a scris că procedura de atribuire a contractului de concesionare pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov a fost reluată după ce, la sfâșitul lunii decembrie, fusese suspendată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma solicitării formulate de firma China Communication Construction Company (CCCC) Ltd, cu sediul în Beijing.

În luna mai a anului trecut Compania Națională de Autostrăzi a lansat licitația pentru pentru reactualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Comarnic-Brașov, însă la începutul lunii noiembrie CNADNR a anulat întreaga procedură de atribuire a contractului.

Măsura a venit după ce gândul a dezvăluit, la sfârșitul lunii septembrie, că CNADNR a introdus în caietul de sarcini aferent contractului pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Brașov o două cerințe mai puțin obinșuite.

Astfel, consultantul avea obligația de a pune la dispoziția CNADNR un autoturism nou cu o valoare de 25.000-30.000 euro și un buget de 30.000-40.000 de euro pentru instruirea personalului în țară/străinătate. Aceste cerințe, despre care directorul general al CNADNR ne-a declarat în septembrie că sunt „o greșeală”, au fost eliminate din caietul de sarcini după ancheta din gândul.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
BEAT și cu ITP-ul EXPIRAT, depistat de POLIȚIȘTII constănțeni, pe bulevardul I.C. Brătianu
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...