Una din cele mai mari companii care activează în România anunță o investiție masivă. „În acest centru vor lucra 500 de angajați”

Una din cele mai mari companii care activează în România anunță o investiție masivă. „În acest centru vor lucra 500 de angajați
Publicat: 26/03/2018, 15:38
Actualizat: 26/03/2018, 17:34

Directorul Centrului de Inginerie Bosch Cluj-Napoca, Dennis Raabe, a declarat, într-o conferință de presă, că noua clădire a Centrului de Inginerie se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va cuprinde restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane.

„Am pus, luni, piatra de temelie la noua clădire care va găzdui Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro care va fi finalizată în anul 2019. Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate. Noua clădire a centrului de cercetare și dezvoltare se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea 6 etaje, urmând să ofere angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane. În acest centru vor lucra aproximativ 500 de angajați. În funcție de necesități, vor putea construi și o a doua clădire a Centrului de Inginerie”, a continuat Raabe.

Potrivit acestuia, peste jumătate din proiectele de cercetare – dezvoltare care se vor derula în cadrul noii clădiri se referă la conducerea autonomă a autovehiculelor.

Directorul general al Grupului Bosch în România, Mihai Boldijar, a declarat la rândul său că noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activități care anterior erau desfășurate în diferite locații din Cluj-Napoca.

„Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în România în ultimii cinci ani, astfel că s-a decis construirea propriei clădiri care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj-Napoca. Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic. Noul centru Bosch va fi unul dintre cele mai importante avanposturi ale tehnologiei”, a subliniat Boldijar.

Centrul de Inginerie al Bosch din Cluj-Napoca a fost înființat în anul 2013, inginerii companiei lucrând la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea autonomă a autovehiculelor, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0).

La ceremonia de punere a pietrei de temelie a clădirii Centrului de Inginerie de către oficiali ai Bosch au participat, printre alții, ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, prefectul Aurel Cherecheș, city – managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, consulul Germaniei la Sibiu, Hans E. Tischler.

Compania Bosch mai are în județul Cluj o unitate de producție pentru industria automotive în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Dentista Marina Gavril ar fi fost ucisă la comandă. Luni a fost înmormântată în R....
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Un bărbat a fost atacat de urs în Bistrița-Năsăud! Victima a fost transportată de urgență...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor