Una din cele mai mari companii care activează în România anunță o investiție masivă. „În acest centru vor lucra 500 de angajați”

Una din cele mai mari companii care activează în România anunță o investiție masivă. „În acest centru vor lucra 500 de angajați
Publicat: 26/03/2018, 15:38
Actualizat: 26/03/2018, 17:34

Directorul Centrului de Inginerie Bosch Cluj-Napoca, Dennis Raabe, a declarat, într-o conferință de presă, că noua clădire a Centrului de Inginerie se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va cuprinde restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane.

„Am pus, luni, piatra de temelie la noua clădire care va găzdui Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro care va fi finalizată în anul 2019. Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate. Noua clădire a centrului de cercetare și dezvoltare se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea 6 etaje, urmând să ofere angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane. În acest centru vor lucra aproximativ 500 de angajați. În funcție de necesități, vor putea construi și o a doua clădire a Centrului de Inginerie”, a continuat Raabe.

Potrivit acestuia, peste jumătate din proiectele de cercetare – dezvoltare care se vor derula în cadrul noii clădiri se referă la conducerea autonomă a autovehiculelor.

Directorul general al Grupului Bosch în România, Mihai Boldijar, a declarat la rândul său că noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activități care anterior erau desfășurate în diferite locații din Cluj-Napoca.

„Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în România în ultimii cinci ani, astfel că s-a decis construirea propriei clădiri care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj-Napoca. Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic. Noul centru Bosch va fi unul dintre cele mai importante avanposturi ale tehnologiei”, a subliniat Boldijar.

Centrul de Inginerie al Bosch din Cluj-Napoca a fost înființat în anul 2013, inginerii companiei lucrând la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea autonomă a autovehiculelor, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0).

La ceremonia de punere a pietrei de temelie a clădirii Centrului de Inginerie de către oficiali ai Bosch au participat, printre alții, ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, prefectul Aurel Cherecheș, city – managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru, consulul Germaniei la Sibiu, Hans E. Tischler.

Compania Bosch mai are în județul Cluj o unitate de producție pentru industria automotive în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice