Viață de milionară. Pe ce cheltuiește șefa Yahoo!, una dintre cele mai puternice femei din lume, zeci de mii de dolari

Publicat: 18/11/2014, 16:34

Marissa Mayer a crescut în Wausau, Wisconsin. După școală, ea era implicată în activități dintre cele mai diferite. Lua lecții de pian, făcea parte din echipa de dezbateri, practica înotul, juca volei și mergea la balet. Mayer a părăsit Wisconsin pentru a merge la studii, la faimoasa Universitate Stanford. Aici și-a luat licența și dizertația în sisteme simbolice, scrie Business Insider.

Actuala șefă Yahoo! era pe atunci atât de bună la ceea ce făcea încât încă de la absolvire a primit 14 oferte de muncă. În cele din urmă a ales să lucreze pentru Google, devenind astfel al douăzecilea angajat al companiei și prima femeie inginer aflată sub conducerea fondatorilor Larry Page și Sergey Brin.

Fiind unul dintre primii angajați ai Google, Mayer a câștigat o avere în momentul în care compania a fost listată la bursă. Ea a obținut funcția de președinte și CEO Yahoo! în iulie 2012, iar acum are o avere estimată la circa 310 milioane de dolari și este considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.

Pasiuni de milionară: moda și arta

Marissa Mayer este cunoscută pentru gusturile sale rafinate în materie de modă. Ea alege cu regularitate piese vetimentare create de designerii Carolina Herrera și Alexander McQueen.

FOTO: Mediafax Foto/AFP

La un moment dat, ea a plătit 60.000 de dolari pentru a lua prânzul alături de Oscar de la Renta și a declarat că una dintre creațiile sale, un cardigan trei sferturi din cașmir, a devenit o uniformă pentru ea la muncă. Mayer are șapte astfel de piese vestimentare, în culori diferite, de la ivoriu, la negru și la roz aprins.

Președintele corporației multinaționale, cu sediul în Sunnyvale – California, este și o mare amatoare a curentului pop art. Ea deține mai multe sculpturi realizate de artistul Jeff Koons care arată ca baloane modelate în formă de câine pe care le-a expus în propria bucătărie.

FOTO: Vogue/Business Insider

În 2006, Mayer a instalat 400 de piese din sticlă realizate de Dale Chihuly pe tavanul apartamentului său. Acestea se vând la un preț mediu de 15.000 de dolari bucata.

FOTO: Business Insider

Mayer este cunoscută și pentru petrecerile extravagante pe care le organizează, una dintre acestea fiind dedicată președintelui Barack Obama. De Halloween ea și-a decorat grădina din fața casei cu dovleci sculptați de profesioniști, iar în curtea din spatele casei a amplasat un patinoar și a adus zăpadă arficială.

Mayer are un penthouse de 5 milioane de dolari

Reședința familiei sale este un penthouse aflat în San Francisco. Valoarea acestuia este estimată la 5 milioane de dolari.

FOTO: Business Insider

Femeia deține și o locuință cu cinci dormitoare în Palo Alto. Imobilul are o valoare de 5,2 milioane de dolari și este locul unde Mayer se oprește atunci când stă până târziu în noapte la birou.

FOTO: Business Insider

Bizar este că, în anul 2013, Mayer a cheltuit 11,2 milioane de dolari pentru a cumpăra o casă care oferă servicii de pompe funebre, aflată în apropierea locuinței sale din Palo Alto. Nu se cunoaște motivul care a făcut-o pe șefa Yahoo! să ia această decizie.

Dacă pe piese vestimentare și pe artă, Marrisa Mayer cheltuiește mii de dolari, interesul său nu este atât de mare atunci când vine vorba despre mașini. Ea conduce în continuare un BMW vechi de 19 ani.

Viața de familie a milionarei de la Yahoo!

Mayer l-a cunoscut pe Zachary Bogue, antreprenor și angel investor din San Francisco, în 2007, printr-un prieten comun. Cei doi s-au căsătorit în 2009, iar la nuntă Mayer a purtat o rochie de mireasă Naeen Kahn brodată manual. Invitații s-au putut bucura de o cină cu homar la Four Seasons și de un foc de artificii. La repetiția pentru nuntă a fost organizat un spectacol surpriză al trupei Killers.

FOTO: Mediafax Foto/AFP

Șefa Yahoo! are un fiu, născut în septembrie 2012. Ea a avut un concediu maternal de doar două săptămâni. După aceea, a amenajat la birou un spațiu special pentru ca fiul său și bona acestuia să poată veni cu ea în fiecare zi la muncă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Gabriela Firea dă LOVITURA TOTALĂ în partid. Ce s-ar putea întâmpla după alegeri: NU-L IARTĂ
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Gerard Peter Kuiper, pionier în explorarea Sistemului Solar. Părintele științei planetare moderne