• Publicat:
Internațional

A fost fondată prima bancă online din lume care oferă credite în trei minute

A fost fondată prima bancă online din lume care oferă credite în trei minute
Fondatorul Alibaba Jack Ma a fondat o bancă online care oferă credite în trei minute și care a acordat până acum 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici, relatează Bloomberg.

MYbank are un sistem de management al riscului care analizeaază peste 3.000 de variabile și a acordat, în patru ani de funcționare, credite de 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici.

Tot procesul durează trei minute și nu implică persoane, iar rata de nerambursare este de doar 1% până acum.

În context, băncile din China urmează modelul MYbank și devin mai deschise în fața afacerilor mici, pe care le refuzau până acum când era vorba de creditare, în favoarea companiilor mari deținute de stat.

Pentru economia de 13.000 miliarde dolari a Chinei, care a înregistrat în trimestrul trecut cea mai slabă creștere economică din 1992 și până în prezent, implicațiile unei astfel de schimbări ar putea fi profunde.

Firmele care nu sunt de stat, cele mai multe afaceri mici, reprezintă circa 60% din creșterea economică, și angajează 80% din forța de muncă a țării. În ciuda importanței lor, acestea au fost puse la colț de o acțiune a guvernului de la Beijing, care a încercat în ultimii doi ani să scoată din piață creditorii „gri”.

Tags:
Inchide