A fost lansată cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume. Poate să genereze energie electrică pentru mii de case

A fost lansată cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume. Poate să genereze energie electrică pentru mii de case
Cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume.
Publicat: 26/05/2021, 09:50

Scoţia a lansat cea mai puternică turbină de mareomotrică din lume. Construirea ei a durat doi ani și poate alimenta 2.000 de case.

Orbital O2 are dimensiunea unui avion 787 și poate genera energie prin utilizarea curgerii apei generate de maree. Turbina are dimensiunea unui avion 787 şi poate alimenta 2.000 de case.

Orbital O2 cântăreşte 680 de tone şi a fost creată în Scoţia, fiind testată pe cel mai lung râu din ţară. Următorul pas este să primească certificare pentru ca apoi să fie conectată la Centrul european de energie maritimă.

Cu ajutorul turbinei va exista o reducere a emisiilor de dioxid de carbon

Din acel moment va putea să genereze energie electrică pentru mii de case. Nu este singurul beneficiu, spune compania: cu ajutorul turbinei va exista o reducere cu 2.200 de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

Turbina a fost construită în doi ani.

„Apa mării are de 800 de ori densitatea aerului. Aşa că mişcarea apei la o viteză de 4 metri pe secundă oferă odensitate de energie electrică masivă. Practic putem duce turbina la locul dorit, să o conectăm la reţea şi atât”, spune Andrew Scott, CEO Orbital Marine Power.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase