A MURIT LARRY HAGMAN, J.R. DIN „DALLAS”

A MURIT LARRY HAGMAN, J.R. DIN DALLAS
Publicat: 24/11/2012, 10:22
Actualizat: 29/07/2014, 23:28

Larry Hagman, interpretul lui JR Ewing din serialul „Dallas”, a murit la vârsta de 81 de ani, în urma complicațiilor produse de cancerul la ficat de care suferea de peste 20 de ani, scrie Mediafax.

Actorul a murit într-ul spital din Dallas, iar alături de el au fost colegii săi de serial, Linda Gray și Patrick Duffy, interpreții rolurilor Sue Ellen și Bobby din serialul care i-a făcut celebri, scrie The Sun.

„Familia și prietenii lui Larry au fost alături de el pentru Ziua Recunoștinței. Când a murit a înconjurat de oameni iubiți. A avut o moarte liniștită, așa cum și-a dorit”, se arată într-o declarație de presă a familiei actorului.

Actorul american a anunțat în octombrie 2011 că suferă de un tip de cancer aflat într-un stadiu în care poate fi tratat. Totodată, Hagman a anunțat că a început deja tratamentul și că și-a modificat anumite elemente din stilul său de viață, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Hagman a fost supus unui transplant de ficat în 1995, după ani de alcoolism și de atunci a sprijinit Fundația Națională pentru Rinichi și s-a pronunțat și împotriva fumatului.

Larry Hagman a fost actor, producător și regizor de film. Cel mai celebru rol al său este J. R. Ewing din serialul TV „Dallas”. Episodul „Who Shot JR?”, difuzat în 1980, a rămas până în zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audiență din lume, iar serialul „Dallas”, difuzat în 13 sezoane între anii 1978 și 1998, a avut o popularitate uriașă pe plan mondial.