Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață. El a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață. El a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale
Ryan Grantham, închisoare pe viată pentru că și-a ucis mama / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 23/09/2022, 22:53

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020. 

Ryan Grantham, în vârstă de 24 de ani, nu va putea face recurs pentru eliberare condiționată timp de 14 ani, după ce a plecat vinovat la o acuzație de crimă de gradul doi. Actorul și-a împușcat mama în vârstă de 64 de ani, Barbara Waite, în cap în timp ce ea cânta la pian, în martie 2020, scrie BBC.

„Am împușcat-o în ceafă. În clipele de după, ea ar fi știut că sunt eu”, a recunoscut actorul într-un clip video realizat cu camera lui Go-Pro după crimă, în timp ce filma corpul fără viață al mamei sale.

După ce și-a omorât mama, Grantham a cumpărat bere și cannabis pe care le-a consumat în timp ce a făcut cocktailurile Molotov și s-a uitat la filme. Apoi a acoperit trupul mamei sale cu un cearșaf și s-a dus la culcare.

În dimineața următoare, Grantham a pun mătănii pe pianul mamei sale, a aranjat mai multe lumânări pe lângă corpul ei, apoi s-a urcat în mașină cu arme, muniție și cocktailuri Molotov, îndreptându-se spre casa premierului Justin Trudeau.

Tânărul plănuia să călătorească peste 50 de ore pentru a-l ucide pe Justin Trudeau. Însă s-a răzgândit și s-a predat în Vancouver. Acesta le-a mărturisit procurorilor că și-a ucis mama pentru ca aceasta să nu fie martoră la asasinarea lui Trudeau.

Fostul actor din Riverdale, care a jucat rolul lui Jeffrey Augustine, a transmis că îi pare rău pentru fapta sa și că își dorește să primească consiliere psihiatrică în închisoare.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult