ACUZAȚII DURE ale mitropolitului Muntenegrului: NATO este un „Al Patrulea Reich”, iar Europa este „tiranică”

Redactor:
Diana Marcu
Mitropolitul Muntenegrului, Înaltpreasfințitul Amfilohie, a declarat că NATO este un "Al Patrulea Reich", iar Europa este "tiranică", relatează agenția sârbă de știri Tanjug, citată de B92 în pagina electronică de luni.
Mitropolitul Muntenegrului, Înaltpreasfințitul Amfilohie, a declarat că NATO este un "Al Patrulea Reich", iar Europa este "tiranică", relatează agenția sârbă de știri Tanjug, citată de B92 în pagina electronică de luni.

Mitropolitul Muntenegrului, Înaltpreasfințitul Amfilohie, a declarat că NATO este un „Al Patrulea Reich”, iar Europa este „tiranică”, relatează agenția sârbă de știri Tanjug, citată de B92 în pagina electronică de luni.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) consideră că NATO reprezintă „o continuare a fascismului și o dorință de a conduce întreaga lume”. El apreciază că este bine că Muntenegru s-a aliat „cu Europa”, dar nici într-un caz nu ar trebui să devină „o parte din NATO”.

„Care este rațiunea de a fi a NATO? Ce este NATO, dacă nu Al Patrulea Reich? Ce este, dacă nu o continuare a fascimului și o dorință de a conduce întreaga lume”, a spus Înaltpreasfințitul Amfilohije în timpul unei ceremonii de sfințire a unei biserici renovate din orașul Kolasin (nordul Muntenegrului).

„Noi mergem spre Europa, dar trebuie să contribuim cu ceva, nu doar să cerșim în Europa. Primul lucru pe care l-ar putea face Muntenegru este să ceară națiunilor NATO să denunțe pactul. Aceasta ar fi contribuția Muntenegrului pentru Europa”, a adăugat mitropolitul.

În ce privește Kosovo și Metohija, el a afirmat că acolo a „continuat” tirania lui Murad, un conducător otoman omorât în Batălia de la Kosovo din 1389.

„Acum nu Murat ia parte la aceasta (tiranie), ci NATO, UE și SUA, cu alte cuvinte, toți cei care continuă tirania cruciadelor, a Inchiziției, a lui Napoleon și a bolșevicilor”.

„Ei apără drepturile omului și aruncă bombe asupra noastră, numind asta bombardament «umanitar». Americanii au construit în Kosovo una dintre cele mai mari fortificații militare din lume, din considerente umanitare evident. Liderii noștri trebuie să se gândească mai bine. Noi ar trebui să mergem spre Europa, dar spre ce fel de Europă? Europa așa cum ea este astăzi – criminală, tiranică și călcându-i în picioare pe cei săraci – este Europa de care avem noi nevoie?” a întrebat mitropolitul.

Anna Primac, [email protected]

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide