Acuzații grave la adresa unui cunoscut miliardar. Fotomodel rus: „M-a agresat sexual ani de zile”

Acuzații grave la adresa unui cunoscut miliardar. Fotomodel rus: „M-a agresat sexual ani de zile”
Acuzații grave la adresa unui cunoscut miliardar. Fotomodel rus: „M-a agresat sexual ani de zile” / Foto: Capturi
Publicat: 02/06/2021, 12:20

Leon Black, miliardarul de pe Wall Street care a condus timp de 30 de ani grupul de private equity Apollo Global Management Inc, este acuzat că ar fi agresat sexual o femeie, timp de mai mulți ani.

Fostul fotomodel rus Guzel Ganieva (38 de ani) a declarat că Leon Black a mințit, când a negat acuzațiile ei din 17 martie, potrivit cărora ar fi „violat-o și abuzat-o ani de zile”.

Miliardarul a declarat, în aprilie, că a avut „o relație stupidă și consensuală” cu femeia și aceasta l-ar fi „stors” de bani.

Ganieva îl acuză pe Black că ar fi violat-o și descrie cu lux de amănunte o presupusă agresiune sexuală din 2014, scrie The Telegraph.

„Acuzațiile de viol ale doamnei Ganieva sunt complet neadevărate”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Leon Black. „Domnul Black neagă cu vehemență acuzațiile și își va dovedi nevinovăția în justiție”.

Miliardarul i-a plătit deja sume mari de bani femeii

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Black i-a plătit fotomodelului Ganieva „sume mari de bani”, după ce aceasta l-a amenințat că dezvăluie public relația lor.

Ganieva a spus că a primit frecvent bani de la Black, timp de 5 ani și jumătate, după ce a semnat un contract de confidențialitate cu acesta, în octombrie 2015.

Aceasta a mai declarat că Black a obligat-o să semneze contractul, în schimbul „stingerii” unei datorii de 960.000 de dolari, reprezentând un împrumut pe care femeia nu îl mai putea plăti.

Leon Black regretă colaborarea cu Jeffrey Epstein

Black, în vârstă de 69 de ani, a renunțat la funcția de CEO și președinte al Apollo, după ce un audit independent a stabilit că acesta i-a plătit miliardarului pedofil Jeffrey Epstein suma de 158 milioane de dolari, pentru taxe și investiții imobiliare.

Raportul firmei de avocatură Dechert a arătat că Black nu a fost implicat în activitățile ilegale ale lui Epstein. Black și-a manifestat regretul cu privire la colaborarea sa cu Epstein.

Rusoaica l-a însoțit pe miliardar la evenimente mondene

Ganieva, o rusoaică de 30 de ani, a declarat că Black a ales-o dintr-un grup la un eveniment de Ziua Internațională a Femeii 2008 și l-a însoțit la restaurantele de top, pe Broadway, la evenimente culturale și petreceri private.

„Nu a încercat să fie un secret”, a declarat Jeanne Christensen, avocata lui Ganieva.

Fotomodelul rus nu a precizat ce sumă dorește să primească de la miliardar, în urma procesului din Manhattan, New York.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult