ACUZAȚII. Un jucător NFL dă în judecată compania aeriană United Airlines pentru presupusa agresiune sexuală în timpul unui zbor peste noapte

ACUZAȚII. Un jucător NFL dă în judecată compania aeriană United Airlines pentru presupusa agresiune sexuală în timpul unui zbor peste noapte
Sursă FOTO: Twitter
Publicat: 21/05/2020, 11:23
Actualizat: 21/05/2020, 13:57

Un jucător NFL susține într-un proces intentat împotriva United Airlines că personalul zborului a ignorat numeroase plângeri, în timp ce el și un alt bărbat au fost hărțuiți sexual și agresat de o pasageră feminină în timpul unui zbor din februarie.

Acuzații de neaplicare a politicilor care protejează pasagerii

Procesul, înregistrat luni la Curtea Superioară a statului Los Angeles de către jucătorul neidentificat și un alt bărbat, acuză United Airlines că nu a avut sau nu aplică politici și proceduri care protejează pasagerii împotriva atacurilor.

În ciuda multiplelor plângeri din partea bărbaților,  femeia a fost mutată de lângă cei doi bărbați abia după ce i-a smuls o mască de pe fața sportivului.

„Cei care raportează agresiuni nu trebuie ignorați, dar cred că, afirmațiile lor sunt cercetate și trebuie luate măsuri adecvate acolo unde este justificat”, au declarat avocații bărbatului într-o declarație.

Avocații au citat un raport FBI din 2018 care a constatat că numărul de agresiuni sexuale raportate în timpul zborurilor companiilor aeriene comerciale crește „într-un ritm alarmant”. Cea mai mare parte a incidentelor se întâmplă în timupl  zborurilor peste noapte.

„În acest caz, clientul implicat a fost mutat pe un alt loc”, a declarat purtătorul de cuvânt, Rachael Rivas, pentru CNN. „Nu putem oferi comentarii suplimentare.”

Afirmații de atac

Raportul susține că, în timpul zborului de la Los Angeles la Newark, New Jersey, jucătorul NFL și bărbatul care îl însoțea au împărtășit un rând de scaune cu presupusul lor atacator, pe care cei doi bărbați îl credeau în stare de ebrietate. Cei doi bărbați susțin că femeia a început inițial să-l hărțuiască pe jucătorul NFL în legătură cu faptul că purta o mască de față din cauza îngrijorărilor legate de creșterea rapoartelor privind pericolele coronavirusului.

Se presupune că femeia a început să facă  avansuri  jucătorului NFL, care i-a cerut în mod repetat să înceteze, potrivit datelor din proces. Cei doi bărbați au făcut trei plângeri separate personalului de zbor cu privire la comportamentul femeii în acest timp. Primele două plângeri au fost ignorate, iar a treia a produs un avertisment verbal pasagerului. Ulterior, femeia a început să se apropie mai mult de jucător și i-a smuls masca de pe față.  Jucătorul din NFL și-a părăsit scaunul pentru a face plângere personalului de zbor, moment în care femeia ar fi acuzat celălalt bărbat, potrivit procesului. În acest moment, personalul de zbor a mutat femeia pe un alt loc.

United Airlines le-a oferit ambilor bărbați un voucher de 150 de dolari

Procesul solicită daune compensatorii nespecificate și daune punitive. Doi însoțitori de zbor și femeia care ar fi agresat cei doi bărbați au fost incluși, dar nu au fost identificați în proces, care susține că compania aeriană nu le va furniza numele.
„Această problemă se referă la răspundere; nu doar de la United, ci și față de atacator”, au spus avocații bărbaților. „Cei care au o datorie față de ceilalți ar trebui să fie trași la răspundere pentru nerespectarea responsabilităților lor.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu