Alec Baldwin dă în judecată echipa de filmare care i-a dat o armă încărcată. Ce acuzații face actorul

Alec Baldwin dă în judecată echipa de filmare care i-a dat o armă încărcată. Ce acuzații face actorul
Alec Baldwin / Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ
Publicat: 12/11/2022, 10:35

Actorul Alec Baldwin a dat în judecată mai mulți membri ai echipei filmului „Rust” pentru neglijență și reclamă nereguli  în legătură cu tragicul incident de pe platorile de filmare, în urma căruia directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împușcată mortal.

Potrivit CNN, plângerea penală a actorului a fost îndreptată asupra a patru persoane: Hannah Gutierrez-Reed, armurierul filmului, care era responsabilă cu armele și muniția pe platourile de filmare, Dave Halls, primul director asistent, care i-a înmânat pistolul lui Baldwin și i-a spus că îl poate folosi, Sarah Zachry, membrul echipajului responsabil cu recuzita, și Seth Kenney, furnizorul principal de arme și muniție pentru platoul de filmare.

Mai mult decât oricine altcineva de pe acel platou, Baldwin a fost privit pe nedrept drept autorul acestei tragedii. Prin aceste pretenții încrucișate, Baldwin încearcă să-și elibereze numele și să-i tragă la răspundere pe inculpații pentru conduita lor greșită”, se arată în plângere.

Baldwin cere despăgubiri

Totodată, actorul solicită „despăgubiri compensatorii, nominale, statutare și punitive” într-un proces cu juriu, iar cheltuielile legate de litigii urmează să fie stabilite de Curtea superioară din județul Los Angeles.

La rândul său, Alec Baldwin a fost dat în judecată de electricianul-șef de pe platoul de filmare al peliculei „Rust”, dar și de Mamie Mitchell, supervizoarea de scenariu a peliculei.

Alec Baldwin a împușcat-o mortal pe Hutchins și l-a rănit pe Souza pe 21 octombrie după ce a tras cu un revolver Colt pe platourile de filmare, în timp ce exersa o scenă pentru filmul western „Rust”.

Glonțul a lovit-o pe Hutchins și pe regizorul Souza care stătea exact în spatele ei. Hutchins, care a fost lovită direct de glonț, a căzut în brațele electricianului-șef Serge Svetnoy, cu șiroaie de sânge curgându-i din piept. Regizorul Joel Souza, de 48 de ani, a fost transportat la acel moment, la Centrul Medical Regional Christus St. Vincent cu ambulanța pentru îngrijiri medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase