ALEGERI ÎN AUSTRIA. Sebastian Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr șef de guvern din lume

ALEGERI ÎN AUSTRIA. Sebastian Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr șef de guvern din lume
Publicat: 17/07/2019, 16:24

UPDATE 20:00Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), condus de Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc, cu un scor cuprins între 30 și 33% din voturi, în scrutinul parlamentar din Austria, potrivit sondajelor efectuate la ieșirea de la urne.

Formațiunea Partidul Popular (ÖVP), condusă de Sebastian Kurz, este creditată cu 31% din preferințele de vot, potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne de Institutul ARGE, informează publicația Kurier. Pe locul al doilea se clasează formațiunea de extremă-dreapta Partidul Libertății (FPÖ), cu 27,6%, urmată de Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga), al cancelarului Christian Kern, cu 25,6%. Partidul liberal NEOS (Noua Austrie și Forumul Liberal) este creditată cu 5,8%, Verzii (progresism social) cu 4,2%, iar mișcarea lui Peter Pilz (stânga) cu 3,2%.

Prezența la urne a fost de 79,2%.

Un alt sondaj, efectuat de Institutul SORA, creditează Partidul Popular (ÖVP) cu 30,3% și Partidul Libertății cu (FPÖ) cu 26,9%. Partidul Social-Democrat (SPÖ) este creditat cu 26,2%, NEOS cu 5,3%, Verzii cu 4,8%, iar mișcarea lui Peter Pilz 4,2%.

Conform altui sondaj, difuzat de site-ul de știri VOL.at, Partidul Popular (ÖVP) a obținut 33%, Partidul Libertății (FPÖ) 27,6%, iar Partidul Socialist (SPÖ) 25,5%. Partidul NEOS este creditat cu 5,8%, Verzii cu 4,2%, iar mișcarea PILZ cu 3,2%..

Sebastian Kurz, ministrul de externe al țării, în vârstă de 31 de ani, a zdruncinat politica austriacă de când este la conducerea Partidului Poporului, formațiune de centru-dreapta, promițând să „revigoreze un sistem sclerotic”.

Acesta conduce în sondajele de opinie înainte de alegeri. Datorită popularității ridicate a lui Sebastian Kurz, Partidul Libertății din Austria (FPOe) a coborât de pe primul loc în sondajele de opinie. Oponenții săi politici spun că a adoptat o parte din politicile negative și un comportament anti-imigrare, ca parte a unei agende care a perturbat unii aliați ai UE.

Kurz este din decembrie 2013 ministru de externe al Austriei. La data preluării mandatului avea numai 27 de ani și era cel mai tânăr ministru de externe dinEuropa. A intrat înpoliticăîncă din adolescență și a fost nevoit să își întrerupă studiile laDreptpentru a urma această carieră. În 2013 a preluat funcția de secretar de stat pentru integrareaimigranților.

Dacă va câștiga alegerile, Kurz, care vizează funcția de cancelar, va deveni cel mai tânăr șef de guvern din lume.

Christian Kern, fiul unui electrician, a fost director executiv al sistemului feroviar de stat ÖBB, înainte de a deveni cancelar în luna mai a anului trecut, înlocuidu-l pe Werner Faymann, care a fost criticat pentru că a permis crizei refugiaților să scape de sub control. Kern declară că vrea să ajute imigranții să se integreze, să reducă impozitele pe forța de muncă și să stimuleze serviciile publice, iar modul în care privește rezolvarea problemelor imigranților este diferit de cel al adversarilor săi, scrie Ziarul Financiar.

De profesiune ziarist, a deținut în mijlocul anilor 1990 funcția de purtător de cuvânt al grupului parlamentar social-democrat, iar ulterior a devenit director în compania de electricitate Verbund AG din Austria. În anul 2010 a fost numit președintele Companiei de stat ÖBB a Căilor Ferate Federale din țara sa, din anul 2014 deținând și funcția de președinte al Companiilor Europene de Căi Ferate și Infrastructuri. În 2016 în urma demisiei lui Werner Faymann din funcția de lider al partidului social democrat si cancelar, Kern a fost ales de partid în locul acestuia. El a depus jurământul în calitatea de cancelar al Austriei la 17 mai 2016, continuând „marea coaliție” cu formațiunea conservatoare Partidul Poporului ÖVP, dar promițând o „Nouă Tranzacție” care sa furnizeze mai multe locuri de muncă cu ajutorul reducerea birocrației și regulațiilor, pentru a mari partea lucrătorilor de rând în prosperitatea economică. Kern a criticat „elita politică austriacă” pentru obsesia ei de putere și neglijarea unei agende politice legate de viitorul țării.

Kern s-a născut la Viena și a crescut în cartierul muncitoresc Simmering, ca fiu al unui electrician si al unei secretare. A studiat ziaristica și comunicațiile la Universitatea din Viena, iar mai târziu studii de management la universitatea dinSt. Gallen. Și-a început cariera în 1989 ca gazetar în domeniul economic, scriind pentru „Wirtschaftpressedienst” și magazinul austriac de business „Option”. În 1991 a fost angajat la Cancelaria Federala a Austriei ca asistent al subsecretarului pentru serviciile civile, Peter Kostelka. Când în 1994 Kostelka a devenit șeful grupului parlamentar social democrat, Kern a ramas seful sau de birou și purtătorul de cuvânt al fracțiunii parlamentare.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
ȘOCANT! Câți lei a dat un turist pe 4 nopți într-un hotel din Mamaia! Mulți...
Reacție dură în familia lui Reghecampf, după ce antrenorul ar fi petrecut în Grecia cu...
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Sfâşietor. Ce a postat Irinuca, fiica lui Columbeanu, pe Instagram, după ce Monica şi Mr....
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Anamaria Prodan, la capătul puterilor! Reghe ar fi plecat de acasă doar cu hainele de...
INTERVIURI 31 iulie, Ziua orgasmului. Ce relaţie avem cu orgasmul?
Zece secrete bizare care te ajută să reduci cheltuielile cu carburantul. La unele nu te-ai...
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Un șofer de 90 de ani, care nu își mai amintea drumul spre casă, a...
ȘOCANT! Câți lei a dat un turist pe 4 nopți într-un hotel din Mamaia! Mulți...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Ce restricții au fost relaxate de azi, 1 august. Ce au voie toți românii să...
Face senzaţie cu „cel mai mic bikini”. Puţine ar avea curajul să meargă aşa la...
Prima țară din Europa lovită de valul 4 de coronavirus. Situația este tot mai gravă
Divorț bombă în familia Clejanilor. S-au despărțit în secret. Judecătorii au desfăcut căsătoria
Reghecampf, lovitură fatală pentru Anamaria Prodan. Antrenorul renunță la tot
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...