ALEGERI SUA 2020. Biden, felicitat de liderii lumii, Trump caută voturile pierdute din Arizona

ALEGERI SUA 2020. Biden, felicitat de liderii lumii, Trump caută voturile pierdute din Arizona
ALEGERI SUA 2020. Biden, felicitat de liderii lumii, Trump caută voturile pierdute din Arizona / Sursa FOTO: https://sharenews.grantdigital.com.au
Publicat: 08/11/2020, 08:53

Donald Trump contestă în instanță rezultatul votului din Arizona. De fapt, echipa de campanie a încă președintelui republican a anunţat că a intentat acţiune în justiţie deoarece în comitatul cel mai populat din sud-vestul Arizonei au fost anulate în mod incorect voturi exprimate de unii alegători la scrutinul din 3 noiembrie.

Plângerea, depusă la Curtea Superioară a comitatului Maricopa, a invocat faptul că personalul biroului electoral din secţiile de votare le-a cerut unor alegători să apese un buton după ce aparatul de vot a detectat un „vot în plus”.

Biden, felicitat inclusiv de aliatul lui Trump, Netanyahu

Echipa de campanie a lui Donald Trump susţine că această decizie nu a ţinut cont de preferinţele votanţilor şi afirmă că în ziua alegerilor au fost folosite aparate noi de vot. Avocaţii taberei republicane sugerează că aceste voturi s-ar putea dovedi „hotărâtoare” în stabilirea rezultatului final al alegerilor în acest stat. Departamentul electoral din comitatul Maricopa şi un purtător de cuvânt al candidatului dat învingător, democratul Joe Biden, nu au răspuns deocamdată solicitărilor de comentarii.

În tot acest timp, Joe Biden a fost deja felicitat de aproape toți liderii lumii, inclusiv premierul israelian Bejamin Netanyahu, considerat un apropiat al lui Donald Trump, grăbindu-se să-l salute pe noul președinte ales al Americii.