Aleksei Navalnîi primește o lovitură din partea autorităților ruse: Conturile bancare i-au fost blocate! „Bucătarul lui Putin” îl aduce în pragul falimentului

Aleksei Navalnîi primește o lovitură din partea autorităților ruse: Conturile bancare i-au fost blocate! „Bucătarul lui Putin” îl aduce în pragul falimentului
Aleksei Navalnîi primește o lovitură din partea autorităților ruse: Conturile bancare i-au fost blocate! „Bucătarul lui Putin” îl aduce în pragul falimentului / Sursă FOTO: @navalny - Instagram
Publicat: 25/09/2020, 10:42

Conturile bancare ale opozantului rus Aleksei Navalîi au fost blocate de autoritățile ruse iar apartamentul său din Moscova a fost pus sub sechestru, la doar o zi după ce acesta a fost externat din spitalul german unde fusese tratat după otrăvirea cu Noviciok.

„Au confiscat bunurile și apartamentul unei persoane aflate în comă”, a declarat Kira Yarmysh. Echipa lui Navalnîi îl acuză pe președintele Vladimir Putin că a ordonat otrăvirea lui, aspect pe care Kremlinul îl neagă cu vehemență, relatează BBC.

Aleksei Navalnîi, la un pas de faliment: Conturile bancare i-au fost blocate de autoritățile ruse!

Unul dintre cei mai importanți lideri ai opoziției ruse și critic vocal al lui Putin, Aleksei Navalnîi, s-a simțit foarte rău în timpul unui  zbor în Siberia pe 20 august și a fost ulterior transferat la spitalul Charité din capitala Germaniei, Berlin, pentru a fi tratat.

Guvernul german a declarat că laboratoarele din Franța și Suedia au reconfirmat testele germane care arată că otrava folosită în cazul opozantului rus era un agent Noviciok. Ulterior, mai multe guverne au cerut explicații. Cu toate acestea, Kremlinul a susținut că nu există nicio dovadă în acest sens.

După ce Navalny a fost externat miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este „liber” să se întoarcă la Moscova „în orice moment” și i-a urat „o recuperare rapidă”.

De ce i-au fost confiscate bunurile lui Navalnîi?

Kira Yarmysh a declarat că oficialii i-au confiscat activele activistului opozant pe 27 august, inclusiv apartamentul său cu trei dormitoare din sud-estul capitalei ruse, Moscova.

„Înseamnă că apartamentul nu poate fi vândut, donat sau ipotecat”, a declarat aceasta într-un videoclip postat pe Twitter.

Mișcarea vine în contextul în care a fost intentat un proces de către compania de catering Moscow Schoolchild, deținută de omul de afaceri rus Yevgeny Prigozhin, supranumit „bucătarul-șef al lui Putin”.

Navalny, Fundația sa anticorupție (FBK) și un asociat au realizat un videoclip care punea sub semnul întrebării calitatea produselor realizate de compania mai sus menționată după ce în 2018 a avut loc un focar de otrăvire alimentară în școlile din Moscova.

„Bucătarul lui Putin” îl aduce în pragul falimentului

Dar, în octombrie 2019, o instanță le-a ordonat să șteargă videoclipul și să plătească 88 de milioane de ruble (1,1 milioane dolari; 900.000 de lire sterline) în despăgubiri pentru calomnie, spunând că au cauzat companiei prejudicii morale.

Recent, Prigozhin a făcut o declarație în care susținea că, dacă Navalny „merge să-l întâlnească pe cel care l-a făcut (n.r. făcând referire la Dumnezu, deci dacă Navalnîi va muri), atunci eu personal nu intenționez să-l urmăresc în această lume”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului