Alexei Navalnîi a primit dreptul la vizită conjugală. Soția opozantului rus: „Am avut trei zile fericite”

Alexei Navalnîi a primit dreptul la vizită conjugală. Soția opozantului rus: „Am avut trei zile fericite”
Iulia Navalnîi, în fața penitenciarului unde își execută pedepsa soțul ei Sursa foto: Instagram -- yulia_navalnaya
Publicat: 06/08/2021, 13:59
Actualizat: 06/08/2021, 14:11

Autoritățile ruse i-au permis Iuliei Navalnîi, soția dizidentulului rus Alexei Navalnîi, să îl viziteze în închisoarea în care acesta își execută pedeapsa. Ea a povestit pe contul de Instagram ce pachet a putut să introducă în penitenciar pentru vizita conjugală de trei zile.

Iulia Navalnîi a putut să petreacă trei zile cu soțul ei, opozantul regimului lui Vladimir Putin, în penitenciarul în care Alexei Navalnîi execută pedeapsa pronunțată în februarie de instanța din Moscova.

Dizidentul a vrut borș și cireșe

Gardienii i-au controlat amănunțit bagajele, pentru a nu introduce obiecte interzise, dar a reușit să îi ducă soțului borș și cireșe, relatează Reuters, care preia o postare a femeii pe contrul de Instagram.

„Gardienii insptează cu grijă oala cu borș pentru a vedea dacă e un telefon înăuntru, taie o bucată de plăcintă la întâmplare, în cautare de heroică și miros toate băuturile, să nu aibă alcool, apoi te dezbracă și te percheziționează”, a scris ea.

Iulia Navalnîi a descris penitenciarul, aflat în orașul Pokrov, la aproximativ 100 de kilometri de Moscova, despre care spune că are un aspect decent, asemănător unui hotel de 2 stele, cu câteva camere și o bucătărie cu picturi pe pereți.

„Am avut trei zile fericite”, a scris Iulia Navalnîi, care le-a transmis tuturor urmăritorilor contului un mare „Salut!” din partea soțului.

Liderul opoziției ruse și criticul feroce al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost condamnat, la începutul lunii februarie, la trei ani și jumătate de închisoare, cu executare, într-o procedură judecătorească pe care a condamnat-o ca fiind motivată politic. Pedeapsa a fost redusă la doi ani și opt luni, după scăderea perioadei petrecute în arest la domiciliu.

Pedeapsa cu executare a fost pronunțată la cererea procurorilor ruși, care l-au acuzat că a încălcat termenii din sentința cu suspendare primită pentru delapidare într-un caz despre care disidentul susține că ar fi fost o înscenare.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, fusese arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după ce ar fi fost otrăvit.

El îl acuza pe președintele Vladimir Putin că a ordonat uciderea sa, aspect negat de Kremlin.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult