Alexei Navalnîi spune că a fost băgat la izolare într-o celulă de doar 2,5 x 3 metri. Motivul incredibil pentru care a fost pedepsit

Alexei Navalnîi spune că a fost băgat la izolare într-o celulă de doar 2,5 x 3 metri. Motivul incredibil pentru care a fost pedepsit
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 15/08/2022, 21:12
Actualizat: 15/08/2022, 21:13

Alexei Navalnîi a fost trimis la izolare, într-o celulă din beton de doar câțiva metri pătrați, la doar câteva zile după ce a înființat un sindicat în închisoare. Anunțul a fost făcut chiar de Navalnîi într-o postare pe Twitter.

Navalnîi, care în ultimii ani a devenit principalul opozant al lui Vladimir Putin, susține că motivul pentru care a ajuns la izolare este că și-ar fi descheiat un nasture la uniforma de deținut și descrie condițiile inumane din celula de 2,5 x 3 metri.

„Kremlinul vrea să aibă în Gulagul său doar sclavi tăcuți. Dar iată-mă agitând oamenii și cerând ca unele legi să fie respectate, în loc să cer iertare. Așa că am fost convocat din baracă în fața comisiei, unde am fost anunțat că înregistrările video arată că îmi deschei în mod regulat nasturele de sus la uniforma de deținut când mă aflu în zona de lucru (uniforma mi-e mică cu câteva numere). Asta, bineînțeles, arată că sunt un bandit incorigibil. De aceea s-a luat decizia să fiu mutat într-o unitate specială”, a scris opozantul pe contrul său de Twitter.

Navalnîi mai spune că deținuții aflați în izolare nu au drept la vizită și că i s-a transmis că celula va deveni reședința lui permanentă dacă nu-și va „reconsidera atitudinea”.

„Nu e clar ce atitudine ar trebui să reconsider. Față de munca forțată? Sau față de Putin?”

„Nu e clar ce atitudine ar trebui să reconsider. Față de munca forțată? Sau față de Putin?”, s-a întrebat opozantul, care și-a continuat relatarea cu descrierea condițiilor din izolare.

„SHU (izolarea – n.r.) este cea mai grea pedeapsă în sistemul penitenciar. (…) În mod normal, nu poți să stai mai mult de 15 zile la izolare, dar regula poate fi ocolită ușor.

Te închid 15 zile, te eliberează, iar apoi te bagă înapoi pentru 15 zile. SHU este un coteț din beton de 2,5 x 3 metri. Cea mai mare parte a timpului e de nesuportat, pentru că e frig și umezeală. Pe podea e apă. Eu am primit versiunea de plajă – este foarte cald, iar aerul lipsește aproape cu desăvârșire.

Fereastra este mică, iar pereții foarte groși – nici măcar pânzele de păianjen nu se mișcă. Nu există ventilație. Noaptea zaci pe podea și te simți ca peștele pe uscat. Patul din fier este prins de perete, ca în tren, dar mânerul care îl coboară este afară (din celulă – n.r.)”, a descris Alexei Navalnîi condițiile din izolare.

În plus, el mai afirmă că izolarea este singurul loc din închisoare unde nu ai voie să fumezi și că are dreptul la plimbare o oră pe zi, într-o celulă asemănătoare, care însă nu are tavan și poate vedea cerul.

„Acum stau pe o bancă de fier, la o masă de fier. O să termin textul acesta și o să scriu un manual pentru deținuți, despre drepturile lor la locul de muncă, până când îmi vor lua creionul și hârtia. Comisia are dreptate: chiar sunt incorigibil”, și-a încheiat Navalnîi mesajul.

În urmă cu câteva zile, Alexei Navalnîi a anunțat că a dat în judecată închisoarea unde ispășește o pedeapsă de nouă ani și că a înființat un sindicat pentru a apăra drepturile deținuților, care lucrează „în condiții oribile”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA