Alți doi francezi au fost arestați în cazul atentatului de la magazinul evreiesc din Paris

Alți doi francezi au fost arestați în cazul atentatului de la magazinul evreiesc din Paris
Publicat: 09/03/2015, 16:13

Arestat la 23 ianuarie, Amar R., un apropiat al lui Amedy Coulibaly, autorul atacurilor de la magazinul evreiesc și de la Montrouge, nu a fost interogat până în prezent în cadrul anchetei privind atacurile teroriste comise între 7 și 9 ianuarie la Paris.

El fusese localizat în apropiere de Hyper Cacher și văzut în compania lui Amedy Coulibaly chiar înainte de atacul din 9 ianuarie. Dar Amar R., care era în vizorul anchetatorilor, făcea de asemenea obiectul unui mandat de arestare european, emis de Spania într-un caz de stupefiante, ceea ce a facilitat arestarea sa.

Deși până în prezent nu a fost interogat în legătură cu atacurile teroriste, la cererea judecătorilor antiterorism, Amar R. a fost scos acum din închisoare pentru a fi audiat de anchetatorii poliției judiciare.

Prietena sa, Emmanuelle, plutonier în cadrul Jandarmeriei naționale, este de asemenea interogată și se află în arest preventiv. Convertită la Islam de doi ani, ea lucrează la o secție din Rosny-sous-Bois, unde ar fi consultat fișiere informatice ale Jandarmeriei referitoare la prietenul său, după atentate.

Ancheta privind atentatele de la Paris se concentrează pe presupușii complici ai fraților Said și Cherif Kouachi, autorii atentatului din 7 ianuarie împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo (12 morți) și ai lui Amedy Coulibaly, acolitul lor care a ucis o polițistă pe 8 ianuarie la Montrouge, la periferia de sud a Parisului, apoi patru ostatici într-un magazin evreiesc din capitală, în ziua următoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase