Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, găsit mort într-o cameră de hotel. Se afla în vacanţă cu fiul său

Ambasadorul Ucrainei în Thailanda, găsit mort într-o cameră de hotel. Se afla în vacanţă cu fiul său
Koh Lipe, Thailanda
Publicat: 30/05/2021, 16:14
Actualizat: 30/05/2021, 16:15

Ambasadorul Ucrainei în Thailanda a fost găsit mort duminică, 20 mai, în insula balneară Koh Lipe (sudul ţării). Acesta se afla în vacanţă cu fiul său, a anunţat poliţia thailandeză. Nu s-a stablilit cauza decesului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Andrii Beshta, în vârstă de 45 de ani, a fost numit ambasador al Ucrainei în Thailanda în 2016.

El a fost găsit mort în jurul orei 05:30 dimineaţa (22:30 GMT), în camera unui complex hotelier din Koh Lipe, o insulă balneară care se bucură de mare popularitate pentru apele sale cristaline, informează poliția thailandeză.

Ancheta preliminară nu a dezvăluit niciun semn de atac, niciun semn de raid sau de violenţă”, informează o declaraţie atribuită purtătorului de cuvânt al poliţiei thailandeze, Kissana Phathanacharoen.

Ce a declarat fiul ambasadorului

Ostap a fost cazat în aceeaşi cameră cu tatăl său. El a declarat că tatăl lui s-a culcat în jurul orelor 23:00, dar că s-a trezit la orele 04:30 dimineaţa vomitând, înainte de a-şi pierde cunoştinţa, a spus Kissana Phathanacharoen, care a adăugat că şi alţi martori au fost de asemenea interogaţi.

Inițial, trupul neînsuflețit al lui Andrii Beshta a fost trimis la un spital local pentru autopsie, după care a fost transportat la un spital al poliţiei la Bangkok, capitala Thailandei, pentru o anchetă aprofundată asupra cauzelor decesului.